ImageEL BLOC CONSIDERA UN PARIPÉ L’ENQUESTA DE L’AJUNTAMENT SOBRE L’EDIFICI DE L’ESTAMBRERA I EN PROPOSA UNA ALTRA

Paco Blay: “Que l’ajuntament s’implique en una consulta sobre un projecte urbanístic, sobre el qual ha tingut molts escrits i al·legacions i el rebuig de milers de ciutadans, ens sembla senzillament un paripé. ¿Modificarà el projecte l’empresa o l’Ajuntament si el resultat fora negatiu o diferent?”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat el seu rebuig a l’enquesta que l’Ajuntament i l’empresa han posat en marxa sobre el projecte d’edifici a construir en l’antic solar de l’Estambrera.

El portaveu del BLOC raona el seu refús en els següents motius:

1)       No està clar qui fa l’enquesta, si l’empresa per iniciativa pròpia o a indicació de l’Ajuntament, ja que en les fulles que hi ha a l’entrada de l’Ajuntament no hi figura per a res l’Ajuntament, però en canvi està penjada en la pàgina web de l’Ajuntament com si fóra un projecte del govern municipal.

2)       No està gens clar què es farà amb tantes dades personals com es demanen, ni tampoc hi ha cap garantia de la privacitat de la informació, ja que en cap lloc del document hi figura la garantia de privacitat de les dades obteses ni tampoc l’autorització per a fer-ne ús, com es obligatori.

3)       L’enquesta no pretén saber les opinions dels ciutadans, sinó obtenir respostes que justifiquen el projecte, ja que les preguntes estan formulades per a obtenir resultats positius. En cap moment es pregunta allò que no interessa preguntar perquè podria obtenir respostes negatives, sinó solament aquelles coses que d’entrada poden tenir respostes positives.

4)       Si l’empresa o l’Ajuntament volen saber què en pensen milers de ciutadans, solament tenen que mirar les signatures o les al·legacions.

5)       La desconfiança respecte a la sinceritat de l’enquesta és total ja que després que tants plenos, al·legacions i escrits, l’Ajuntament sempre ha manifestat quina és la seua postura. A sant de què, doncs, fa ara l’enquesta? En tot cas l’hauria d’haver fet abans de qualsevol tràmit o durant la tramitació del projecte.

6)       Per últim, el regidor del BLOC pregunta: ¿modificarà l’Ajuntament o l’empresa el projecte en cas que els resultats de l’enquesta foren negatius o ben diferents al projecte en marxa?

Per tots aquets motius, Blay considera que l’enquesta és un simple “paripé” en el sentit que li dóna l’Acadèmia Espanyola de la Llengua: “Fingimiento, simulación o acto hipócrita”.

Per això el grup municipal del BLOC proposa una altra enquesta en la seua pàgina web (www.blocalcoi.com) per si els ciutadans volen opinar sobre l’edifici de l’Estambrera. Evidentment l’enquesta va dirigida a una qüestió fonamental, i no pregunta aspectes que van ser objecte d’al·legació, com per exemple si els 1.000 metres de zona verda vora el pont -única zona que serà d’ús públic- compleix la clàusula tercera del conveni, que diu literalment: “Los terrenos no ocupados por la edificación se destinaràn a viales, zonas verdes y espacios libres, en especial que sirvan de conexión con las obras de encauzamiento del río Barxell”.

La pregunta que fem en la nostra web és la següent:

“L’edifici projectat per a ser construït en el solar de l’Estambrera modificarà el paisatge urbà tradicional d’Alcoi (pont de Sant Jordi, Barranc del Cint, el riu, barri de l’Eixample…). Està d’acord?

a)     Sí, considere que val la pena sacrificar la imatge tradicional d’Alcoi per un sol edifici.

b)     No, no em sembla correcte modificar la imatge tradicional d’Alcoi per un sol edifici.

c)     Seria millor un altre projecte que harmonitzara amb l’entorn.

d)     No tinc prou informació”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.