ImagePREGUNTES, PRECS I PROPOSTES DEL BLOC EN LA COMISIÓ D’URBANISME

 En la Comissió d’Urbanisme que va tindre lloc ahir, el regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, va fer les següents preguntes i formular els següents precs:

1.- Sembla que en el talús posterior de la nova ubicació de la fàbrica El Serpis, s’han portat a terme tasques d’ampliació del talús. De fet el talús està abancalat. Preguntem, doncs: És cert? Tenia permís l’empresa? Hi ha hagut control arqueològic? Demanem còpia de tots aquests extrems i actuacions.

Resposta del regidor d’urbanisme: no té informació sobre el particular, però ho aclarirà.

Comentari: les preguntes es van presentar el passat divendres.

 

2.- L’impacte visual de l’esmentat talús és evident. En diverses Comissions s’ha informat que l’empresa tenia previst resoldre el problema mitjançant una actuació semblant a la del port d’Olleria. Quant pensa fer-ho?

Resposta: l’empresa ha presentat ja, per registre, el projecte.

 

3.- Les dues cases de la Plaça d’Espanya 6 i 7, en procés de construcció i de la qual s’ha salvat la façana, estan catalogats: la núm. 6 té la consideració de “Nivell IV. Ambiental” i la núm. 7 de “Nivell III. Estructural”. El que les ordenances permeten en una categoria o altra no és el mateix. Per quins motius s’ha autoritzat la demolició de les dues, excepte la façana? Demanem còpia dels informes arqueològics o arquitectònics previs que justifiquen l’actuació.

Resposta: S’ha fet perquè hi ha un informe d’arquitectura que ho justifica. Es pot veure i copiar el que calga de l’expedient.

Comentari: en el treball previ de documentació i estudi fet per un tècnic qualificat es recorda la protecció que té el nivell III (a més de la façana elements tipològics propis de al construcció, com patis de llums, escales…) i es fan recomanacions concretes, que no s’han seguit. Confiem que altres recomanacions més puntuals de conservació de plafons ceràmics, pintures en bòvedes.. sí que se seguesquen.

 

4.- En el cantó del núm 22 del carrer Sant Francesc-Sta Rita s’està enderrocant una casa cantonera sense mesures de seguretat, ocupant inclús la totalitat de les voreres; i a més, pel que es veu de la solidesa dels murs exteriors -de carreus-, no sembla que fora una casa enderrocable sinó rehabilitable. Es recorda que els veïns parlen d’una màquina fent equilibris per damunt dels enderrocs. (S’entreguen dues fotos fetes ahir mateix a les 8’30 del matí que mostra la situació de perill per als veïns)

Resposta: a la inseguretat, que ho diran a l’empresa; al tema arquitectònic i patrimonial, que puc veure l’expedient i traure’n còpia.

Comentari: Vis l’expedient de demolició, l’empresa no ha complit moltes de les condicions a què estava obligada: posar una tanca de 2 metres d’alçada abans de començar l’enderrocament, llums de senyalització… Pel que fa al valor arquitectònic de l’edifici, en l’expedient no hi ha documentació prèvia sobre les característiques arquitectòniques, històriques i el valor de l’edifici per un tècnic qualificat; solament quatre fotografies.

 

5.- Estem d’acord en què es posen bancs per la ciutat. De fet, va ser proposta del BLOC fa quatre anys. Però pensem que hi ha un tram que en necessita i no veiem que estiga previst: la pujada al Cementeri, més que pels usuaris del poliesportiu i de la Via verda -sol ser gent jove- per les persones majors que van al cementeri, ja que la costera és bastant empinada.

Resposta del regidor d’Obres: es veurà i segurament en posaran.

Comentari: Amen.

 

6.- Les obres d’acondicionament del clavegueram del carrer Carretera del Molinar han provocat solsides d’algunes voreres, provocant escletxes i badalls entre la façana d’algunes cases i la mateix vorera. Ho reparaà l’empresa responsable? Ho deixarà almenys com estava abans?

Resposta del regidor d’Obres: per descomptat. En són conscients d’aquesta afeccions i l’empresa ho deixarà arreglat.

 

7.- Es demana per enèsima vegada còpia de la resposta que l’Ajuntament d’Alcoi va trametre a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, a requeriment d’aquesta per a suplir les deficiències que tenia la sol·licitud de delimitació del perímetre de protecció de l’aqüífer del Molinar.

Resposta del regidor d’urbanisme: en realitat no el poden facilitar perquè no es va quedar còpia a l’Ajuntament quan es va enviar.

Comentari: !!!???

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi