Millores en les voreres i en la senyalització horitzontal per a la zona alta de l’Eixample

ImageEL BLOC ANUNCIA QUE EL GOVERN HA ACCEPTAT LES MILLORES EN LES VORERES I EN LA SENYALITZACIÓ HORITZONTAL PER A LA ZONA ALTA DE L’EIXAMPLE

Rafel Carbonell: “Aquesta zona està molt transitada per haver varis centres educatius on acudeixen diàriament milers de vianants -xiquets i joves la majoria-, i les condicions actuals de les voreres i de la senyalització horitzontal presenta moltes deficiències. Per això ens alegrem que el govern municipal haja acceptat la proposta, fruit en gran part de les queixes dels veïns ”

 

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafel Carbonell, ha informat que ha presentat tres precs a la Comissió de Medi Ambient, Policia, Trànsit i Seguretat Ciutadana per a què es resolguen les deficiències que presenta la zona alta de l’Eixample en matèria de seguretat vial, sobretot per als vianants, pel que fa a les voreres i a la senyalització horitzontal en els passos anomenats “zebra”. I el govern municipal ho ha acceptat en tots els seus termes i afirma que en tenir pressupost abordaran les obres.

Segons el regidor, la zona alta de l’Eixample, especialment el carrer Perú, però no sols, és una zona molt transitada per milers de vianants -xiquets i joves sobretot- que cada dia acudeixen als centres escolars ubicats en el barri: IES Andreu Sempere, Horta Major, la Salle, Tomàs Llàtzer, guarderies…  Però aquests usuaris habituals dels carrers de la zona no sempre troben les condicions òptimes per a poder anar per les voreres i creuar els carrers quan faça falta. De fet, no sempre troben les voreres lliures -o amb suficient amplària- per a poder passar, ni els passos de vianants -“zebra”- degudament senyalitzats. “En definitiva, els anomenats “itineraris escolars” urbans no gaudeixen de cap seguretat, segons Carbonell.

Carbonell recorda que existeix des de 1988 la Carta Europea dels Drets del Vianant, una de les quals (la 7) afirma que “el vianant té dret a una mobilitat completa i lliure”, i la 3 que “els xiquets, els ancians i els minusvàlids tenen dret a que la ciutat siga un lloc de socialització i no d’empitjorament de la seua situació de debilitat”.

Per aquest motius, el regidor del BLOC ha formulat a la Comissió Informativa corresponent els següents PRECS (citem literalment), que han estat acceptats:

“1.- Que s’instal·len bol·lards en les voreres de la zona esmentada, per a impedir que els automòbils aparquen damunt, i d’aquesta manera permetre el pas dels vianants per les voreres.

2.- Que es corregesca la situació d’algunes faroles de la zona perquè provoquen un estretament de l’espai de la vorera i, per tant, impedeixen el pas de carrets convencionals de xiquets.

3.- Que es repinten tots els passos zebra per a poder donar més seguretat als molts vianants que diàriament en fas ús dels carrers i dels seus inevitables creuaments.”

Rafel Carbonell. Regidor del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *