ImageALCOI, CADA VEGADA MÉS AÏLLAT: LA LÍNIA D’AUTOBUSOS GANDIA-ALCOI SUPRIMEIX TOTALMENT EL SERVEI EN DISSABTES, DIUMENGES I FESTIUS

Paco Blay: "Encara que potser siga horari d’estiu, la realitat és que Alcoi i els pobles de l’interior estan cada vegada més aïllats, i no es pot anar a la platja de Gandia en transport públic en dies festius, ni tampoc podran pujar turistes a Alcoi”.

El regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, fent-se ressò d’algunes queixes d’usuaris perjudicats, considera que la ciutat d’Alcoi  i els pobles del seu entorn van quedat vegada més aïllats per transport públic. La companyia concessionària de la línia Alcoi-Gandia ha suprimit aquest estiu totalment el servei entre ambdues ciutats els dissabtes, diumenges i festius, deixant per tant  sense possibilitat de desplaçament en un sentit o altre a més de 150.000 persones, quan abans almenys hi havia almenys dos viatges: un pel matí i un altre per la vesprada.

 Encara que es tracte possiblement de servei d’estiu, el cert és que els habitants de les comarques d’interior no poden accedir a Gandia (platges, turisme cultural, visites de tot tipus…) o als pobles de l’itinerari en dissabte o en dies festius, precisament els dies que es presten a fer turisme o viatjar per lleure. I a la inversa: difícilment podran pujar turistes a Alcoi per transport públic en dissabte o festiu perquè no hi ha transport públic; i en dies feiners amb moltes restriccions horàries. “Amb la qual cosa la promoció turística d’Alcoi per Gandia hauria de tenir en compte aquesta limitació i buscar la manera de facilitar l’accés a la ciutat amb molts més servei en dies festius”.

El regidor del BLOC considera que aquesta radical supressió de serveis segurament obeeix a plantejaments econòmics de l’empresa concessionària. “Però no hem de perdre de vista que les concessions són per a ordenar el sector, però també per a donar servei als ciutadans, que no es presta –esperem- durant uns mesos en els quals el fluxe de viatgers continua, si no el d’estudiants sí el d’altres usuaris. Confiem que es restaure el més aviat possible”.
Acaba la seua nota el portaveu del BLOC afirmant que els municipis perjudicats –Alcoi el que més, per habitants i per turisme- haurien d’exigir el manteniment d’un servei mínim que permetera el desplaçament diari –tant feiners com festius- de viatgers de l’interior cap a la costa i viceversa. Almenys per defensar els interessos i la qualitat de vida dels seus conciutadans que tindran així més possibilitats de desplaçament.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi