ImageVos adjuntem les preguntes que hem formulat a la Comissió d'Urbanisme sobre "l'apagó" a la Zona Alta. Esperem que siguen del vostre interés.

Francesc X. Blay Meseguer, Regidor i Portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, davant la pròxima reunió de la Comissió Informativa d’Urbanisme, Obres i Serveis, Vivenda i Atenció Vies Públiques i Grans Projectes, formula el  següent

El diumenge passat, dia 16 de novembre, Iberdrola va deixar sense llum  el barri de la Zona Alta durant tot el matí i part de la vesprada. De fet, les cases es van quedar sense electricitat des de les 8 del matí fins les 4 de la vesprada. I durant la nit es van produir les apagades amb intermitències amb el subministrament.

És cert que dies abans Iberdrola va anunciar en algunes cases, verbalment, de l’apagada per al diumenge pel matí, però sense cap escrit explicatiu per poder exposar-lo en les entrades de les cases, i -pel que diuen els veïns- no arribà la informació puntual a totes les comunitats.

Per altre costat, i lligat a aquesta circumstància, el barri s’ha vist sorprés amb la presència de varis generadors de llums, els quals malgrat que deia en els remolques que eren “silenciosos”, feien molt de soroll. Afortunadament, els veïnat ha suportat amb paciència la incomoditat –com sempre– ajudat perquè en aquest temps de fred estan les finestres tancades. Generadors, a més a més, que degut al seu tamany enorme va obligar la grua a intervenir per a lliurar el carrer i dotar d’espai suficient els remolcs.

Sembla finalment, que aquesta prolongada apagada, així com les intermitències de la nit, han provocat danys tant en cases com, sobretot, en els professionals dels serveis del barri que no pogueren atendre moltes de les seus obligacions (bars, menjars preparats…).

És per tots aquests motius que formulem les següents PREGUNTES:

1.- Ho sabia el govern municipal? Quines mesures va prendre?

2.- Per quins motius hi havia tants generadors?

3.- Quines reparacions s’han fet, que han necessitat tants dies?

4.- Per què no s’ha garantit la informació a tots els veïns d’una circumstància com aquesta?

5.- Fins quan es pensa que pot durar la presència de generadors?

6.- Té previst el govern municipal sol·licitar a Iberdrola que es faça càrrec d’indemnitzacions pels danys causats?

7.- Ha pensat el govern municipal oferir els serveis administratius de l’Ajuntament per facilitar les reclamacions i/o fer de mediador entre Iberdrola i els perjudicats?

 Francesc X. Blay Meseguer

Portaveu del Bloc Nacionalista Valencià