ImageCONTRA LA CRISI: LIDERATGE!

Un líder és, en bona mesura, aquella persona que veu més enllà del present i que, enmig de la dificultat, transmet tranquil·litat, equilibri, trellat, i demostra una capacitat innata per aportar alternatives creïbles i adequades als problemes del dia dia, i per encoratjar i aglutinar la gent entorn a ell i a la confiança que transmeten els seus projectes il·lusionants de futur. Un líder polític està al càrrec de la qualitat de vida de la seua societat i és conseqüent amb la seua importantíssima responsabilitat de contribuir a fer més fàcil i una mica més feliç la vida de  la gent. 

És per això, que, en els moments més difícils, és quan realment es veu la talla d’un governant, d’un líder social. Perquè gestionar les accions o els pressupostos d’una administració pública –com és un ajuntament— en època de vaques grosses és relativament fàcil; s’hi poden atendre sense massa problemes moltes de les necessitats del moment i preparar-ne les futures —si es té clara la vocació de servei públic i no de benefici als interessos d’uns pocs i d’unes sigles partidistes, clar. Si hi ha diners, si tot marxa relativament bé, tot és alegria i somriures gratuïts.

Ara bé, a hores d’ara, ficats fins al coll com estem en una seriosa crisi econòmica, és el moment de poder demostrar que un governant té la suficient preparació, amplitud de mires i valentia com per a liderar una eixida col·lectiva al problema que tenim damunt. Per desgràcia i posats a parlar clar, és evident que, des d’un punt de vista objectiu, l’actual alcalde d’Alcoi, el Sr. Sedano, no està donant la talla.

La situació econòmica tan negativa que està patint la nostra ciutat, amb greus repercussions en les nostres empreses, amb treballadors sense faena, amb famílies amb problemes d’ingressos (més d’un miler afectades per algun ERE, a la nostra comarca)…; esdevé la prova de foc per a valorar la capacitat de responsabilitat i de lideratge del nostre alcalde. I el Sr. Sedano és obvi que no està sabent —o no té intenció de voler saber— captar la situació d’urgència i de perill d’enfonsament col·lectiu que estem patint. El Sr. Sedano en compte de detectar les necessitats,  i d’actuar com a líder i motor que genere solucions, ben al contrari es dedica en cos i ànima a preocupar-se més per les lluites partidistes del PP i per actuar de forma infantiloide i venjativa retirant les competències de gestió a la regidora Amparo Ferrando.

Definitivament, les alcoianes i els alcoians no tenim sort amb el nostre alcalde: no hi havia prou amb els sobrecostos del Calderon, de l’aparcament de la Generala a la Uixola, o dels viatges a Nova York i al Japó; amb els sous inflats amb alguns amiguets pel mig, amb falses inauguracions amb pantagruèlics berenars o amb partides econòmiques de dubtosa finalitat…; que ara, quan la ciutat més el necessita, ell ens mostra la pitjor cara de la política i es deixar dirigir pels interessos dels ripolls i dels peraltes de torn… Un exemple patètic d’irresponsabilitat!

Alcoi es mereix un alcalde que sàpia el que es fa; que confie realment en les seues possibilitats i en les de la ciutat; que agafe el bou per les banyes i lidere un canvi de perspectiva per a eixir col·lectivament de la crisi. D’entrada, hauria d’estar treballant colze a colze amb totes les parts implicades: empresaris, sindicats, Cambra de Comerç, societat civil, partits de l’oposició…; per tal de realitzar un diagnòstic de la situació, després d’escoltar i de comptar amb tots. En segon lloc, ja hauria d’haver dissenyat un full de ruta alcoià conjunt que ens ajude a superar de la millor manera possible aquest mal moment i a preparar-nos per al futur, de forma exitosa. Sembla que ni una cosa ni l’altra s’han dut a terme. El Sr. Sedano ni tan sols ha llançat ni una sola proposta seriosa i de calat, que ajude a combatre aquesta situació greument excepcional. Llàstima de temps perdut.

El BLOC, els ho puc assegurar, no és partidari del “cuanto peor, mejor”. Al contrari, restem a la disposició de la nostra ciutat, dels nostres empresaris, dels nostres treballadors, dels nostres comerciants, de les nostres famílies…, i del nostre alcalde; per a bastir una eixida col·lectiva a la crisi. Volem aportar les nostres idees i les nostres propostes a eixa superació local, en clau de futur. I està clar que qui ha de liderar, qui té la potestat i l’oportunitat de fer-ho, és el nostre alcalde. Sr. Sedano, quan vosté vulga, l’estem esperant.

Per cert, hauria de ser conscient que la resta d’actuacions que fa habitualment, poden quedar molt bé en un àlbum de fotos, d’eixos color sèpia, farcit de somriures postissos –de què es riu?!-, d’actor mediocre d’opereta, però no aprofiten de res. De res.

La gent del BLOC confiem cegament en les potencialitats i en les fortaleses dels alcoians; en la seua capacitat de superació i en les possibilitats de futur. Ser capaços de liderar i de saber fer ressorgir Alcoi davant l’adversitat és el nostre objectiu, i ho hauria de ser, també, de qualsevol líder polític com cal. Sobretot, si ho vol ser i si n’és capaç, clar.

rafel carbonell i armero

regidor del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi