ImageEL BLOC PROPOSA QUE LA SEGONA FASE DEL BULEVARD ES FINACIE DEL PLA CAMPS, I NO D’EMPRESES PRIVADES

Paco Blay: “Les característiques de la convocatòria del Pla Camps permet abordar projectes d’envergadura, com la proposta de la Cambra de Comerç de naus bressol, i també la segona fase del bulevard. Esperem que el govern municipal consensue les propostes concretes”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua intenció de proposar que part de l’assignació que li correspon a Alcoi dins l’anomenat Pla Camps, que suposarà la disponibilitat d’uns 12 milions d’euros, vaja destinada a la construcció de la segona fase del bulevard, amb l’objectiu de no hipotecar els pressupost de l’Ajuntament per als pròxims deu o quinze anys com té previst fer el govern del PP mitjançant la utilització de la modalitat del CCP o de concurrència d’inversió privada a reintegrar en uns terminis pactats.

Per al portaveu del BLOC “El govern local hauria de renunciar a la modalitat CCP per perillosa i arriscada per a l’estabilitat de les arques municipals, ja que compromet el pressupost local dels propers anys –fins quinze- i més en els temps actuals de crisi, en els quals la recaptació està minvant en tots els municipis”.

Blay justifica la seua proposta en el fet que el Decret-llei que convoca el Pla i les ajudes la Generalitat Valenciana permet abordar obres d’envergadura, començades o simplement projectades. “Per tant, si en el Pla Zapatero s’ha fet front a un bon grapat de problemes puntuals de la ciutat (voreres, aparcaments, semàfors, creuaments…), ara seria un bon moment per a aprofitar-lo i portar endavant projectes estancats com el del bulevard, ja que es permeten dos anys per a executar-se: fins el 31 de gener del 2011. Quan passe aquest moment de crisi, la Generalitat estarà en condicions de finançar la tercera fase”.

Per altre costat, el portaveu del BLOC reitera que el projecte s’hauria de consensuar amb els veïns, cosa que fins ara no s’ha fet seriosament, ja que el projecte que es vol portar a terme en principi té per al BLOC els següents defectes que caldria subsanar:

·   considera el bulevard una via de circulació ràpida, i caldria tenir en compte la multifuncionalitat urbana d’una via tan important i la gran diversitat de ciutadans que en faran ús, i no solament dissenyar-lo per a cotxes (“Una ciutat té carrers, no carreteres”, segons urbanistes de prestigi);

·  a penes si té en compte que passa per davant de sis centres escolars, amb milers de xiquets i pares passant tots els dies;

·   les connexions que fa amb les vies laterals que hi conflueixen, no estan ben resoltes algunes d’elles, i el projecte dels veïns aporta solucions més raonables;

·  falta un estudi de mobilitat per a quan estiga acabada l’autovia per tal de saber com pot quedar el trànsit en la ciutat, ja que segurament farà menys falta com a via ràpida.

Blay recorda que si el govern del PP ha calculat l’obra total a realitzar en el bulevard en uns 12 milions d’euros, es podria dedicar una part del que li correspon a Alcoi per a la segona fase –la primera ja està inaugurada i tot- i la resta de la quantitat que ens pertoca als alcoians podria anar per a la proposta de la Cambra de Comerç de naus bressol, i la resta a altres que podríem consensuar amb el govern com l’adequació de l’illa de Rodes (convertir-lo en un nou viver d’empreses), prevenció d’incendis, regeneració de pedreres, preparar sòl industrial, etc. “Ens agradaria que per aquest nou pla el govern municipal consensuara amb veïns i oposició els gran temes a sol·licitar”.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.