ImageEL BLOC RECORDA QUE FA ANYS QUE S’OBSERVA LA NECESSITAT DE MÉS ESCOLETES: ALMENYS, UNA A L’EIXAMPLE I L’ALTRA A LA ZONA NORD

Paco Blay: "En el BLOC defensem un Alcoi més social, i fa anys que venim recordant que almenys en dos barris necessiten noves instal·lacions públiques per a l’atenció dels xiquets de 0-3 anys. Les dades d’enguany ho confirmen”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, considera que les  noves dades sobre demanda de places d’Infantil 0-3 anys confirma el que des del BLOC ve denunciant-se fa molts anys: la necessitat  de més places d’Escoletes per a xiquets de 0-3 anys; i concretament en fan falta dues, una en el  barri de l’Eixample i una altra en la Zona Nord. “Increïble, però cert: actualment, l’Eixample no en disposa de cap, i la Zona Nord en disposa només d’una, però n’és insuficient per a cobrir la demanda d’un barri tan populós i en constant creixement, com està demostrant-se. I si fora un servei gratuït, la demanda encara seria molt superior. L’informe de la Inspecció ens alegra i confirma les nostres previsions; esperem que tot acabe bé.”.

El problema es planteja de nou perquè, per un costat més de 60 xiquets de 0-3 anys s’han quedat sense plaça, i per l’altre perquè per a justificar la requalificació del sòl dotacional educatiu d’enfront d’Eroski i convertir-lo en comercial, la regidora d’Educació, barrejant totes les xifres d’alumnat de tots els nivells, va afirmar que no fa falta sòl educatiu a Alcoi i que es pot prescindir d’eixa parcel·la. Segons Blay, “les darreres xifres de demanda desmenteixen les declaracions de la regidora, i per tant hauria de corregir les anteriors declaracions. En el nivell 0-3 anys fan falta places, com venim recordant, tant perquè és un dret que tenen tots els xiquets com perquè pot ajudar millor que cap altre servei a la conciliació laboral i familiar. És indignant que el Govern de Sedano no haja sabut planificar els serveis per als diferents grups d’edat de la nostra ciutat. Si haguera fet un veritable estudi d’Alcoi o s’haguera agafat més seriosament les peticions i anàlisis nostres, s’haguera adonat de què tant el barri de l’Eixample com el de la Zona Nord necessiten disposar de més escoletes municipals”.

Blay considera que s’ha de potenciar una autèntica xarxa d’escoletes públiques i aspirar en un termini curt o mitjà a la seua gratuïtat, com ho és actualment la sanitat, i denuncia els incompliments electorals i les contradiccions del PP, ja que tant Rajoy com Camps defensaven i prometien -en les respectives campanyes electorals-, l’augment i gratuïtat de places d’Infantil de 0-3 anys, cosa que ni Sedano ni Camps estan complint i cal exigir el compliment de les promeses electorals. “Més aviat ocorre al contrari. La millor parcel·la educativa, i en una zona d’Alcoi de molt de creixement, desapareix sense compensació, i ara que fa falta veurem d’on la trauen: l’hauran de fer en l’escola de “baix” de la Zona Nord. Si el Govern de Sedano vol i creu que Alcoi ha de créixer demogràficament, anàlogament hauria de preveure un augment en quant a serveis de tot tipus. O és que es pensa que podem créixer sense prestacions? Així vam créixer baix el règim franquista, i així ens va anar en la dècada dels 60 i 70 del segle XX. Ja li va bé això? El mateix està passant en les places escolars de 0-3 anys”.

El regidor del BLOC creu que Alcoi necessita planificar i cobrir totes les seues necessitats, i en aquests cas concret, les d’eixos dos barris, i això passa per crear dos noves escoletes públiques, una a l’Eixample i una altra a la Zona Nord. “Això és una potestat municipal, cap altra administració hi té res a veure, ni autonòmica ni estatal. Quan van construir l’aparcament de la Uixola, des del BLOC vam demanar que en part del pati de l’Escola es construira una Escoleta per a l’Eixample i que descongestionaria la del Jesuset, però el govern del PP no va voler, i aar es veu que haguera fet un bon paper. Per tant, caldria preguntar-se si Sedano està a favor dels alcoians o no?”.

Blay creu que el que cal és “estar atent a les necessitats de les nostres famílies. Donar-los facilitats, crear-los places públiques de guarderies. En definitiva, donar suport als alcoians, fer-los la vida més còmoda i agradable. Des del BLOC fins i tot apostem per una xarxa d’Escoletes gratuïtes, com un dret dels pares i mares com la sanitat i altres serveis. Si el PP no sap o no està disposat a fer-ho possible, caldria replantejar-se ho tot i fer costat a noves forces que, com el BLOC, tinguen les famílies com a una de les seues prioritats”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.