ImageEL BLOC CONSIDERA QUE LA REFORMA DE LA ROTONDA D’OLIVER RESTA ESPAI ALS VIANANTS  

Paco Blay: "Ja vam criticar en el seu moment el disseny perquè dificultava el creuament per als vianants i fragmentava el barri;  ara, en la reforma que està en marxa, va a passar el mateix: els vianants segueixen perdent espai urbà ” .

(adjuntem fotos )

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat la seua discrepància respecte a les obres en marxa de reforma de la rotonda d’Oliver, en les quals es pot observar una rectificació de les tanques de protecció en el sentit que restarà espai a les voreres, que ja es va reduir en el seu moment quan es va construir la rotonda. “En aquell moment era evident que, a més de les queixes dels transportistes de grans vehicles -que contínuament estan tenint accidents-, qui en sortia perdent facilitats per a caminar per la ciutat eren els vianants. Aquest error ara es ratifica i s’agreuja: el mig metre que es retranqueja sobre la vorera la tanca actual, s’augmenta en quasi quaranta centímetres més pel nou sistema de tanca, de formigó. Els vianants perdran aproximadament un metre de vorera”.

El representant del BLOC recorda  que  quan es va construir ja va sofrir un bon grapat de crítiques perquè el resultat va ser que per a creuar els vianants d’una vorera a una altra d’enfront, havien de pegar moltes voltes, convertint així la ciutat en una mica inhòspita del que ja era en aquell lloc, que és carretera general. “Seguim en les mateixes que aleshores: es dissenya una ciutat per als vehicles, no per als vianants, per molt que el senyor Sedano afirme que fan una política clarament mediambientalista. El barri continuarà  fragmentat per una rotonda que no s’hauria d’haver construït”.

Blay reforça el seus arguments afirmant que en el fons pot ser una falta de previsió la reforma actual, ja que sembla estar dissenyada per a vehicles grans (camions, autobusos…) –que són els que més accidents han tingut fins tenir poc de temps–, quan en poc de temps ja estarà a punt la circumval·lació de l’autovia que desviarà la majoria del trànsit pesant per fora de la ciutat. “En tot cas, s’hauria d’haver fet el disseny el contrari; és a dir, preparar la rotonda –o esperar-se al seu moment- per a quan els camions ja no passen per Alcoi  per tal de guanyar per als vianants l’espai  perdut en les voreres en el primer disseny. S’ha fet a l’inrevès: s’incrementa la disminució d’espai de les voreres, que en alguns casos és realment espectacular, ja que en algun cantó no es podran creuar al mateix temps dos carrets de xiquets o de discapacitats”.

Per tots aquests motius, el portaveu del BLOC portarà les preguntes escaients a la Comissió Informativa d’Urbanisme, Obres i Serveis.

 

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.