ImageEL BLOC D’ALCOI FA UNA CRIDA A LA REBEL·LIÓ DE LA SOCIETAT CIVIL DE LA COMARCA PER LA MARGINACIÓ DE LA GENERALITAT

Paco Blay: "El Pla Estratègic de la Generalitat per a la província d’Alacant és una autèntic insult a les nostres comarques d’interior perquè a penes sí ens té en compte per a res important. Per defensar els interessos dels nostres conciutadans, ens haurien d’enfrontar obertament a la Generalitat, tots: polítics, empresaris, sindicats i professionals de tota mena”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha expressat la  seua  indignació pel que considera una autèntica bufetada a les necessitats de les nostres comarques d’interior per part del Pla Estratègic de la Generalitat per a la província d’Alacant, que ha fet públic aquests dies, i en el qual les nostres comarques d’interior no mereixen a penes atenció ni en necessitats, ni en inversions, ni en atenció preferent en algun sector.

El representant del BLOC adverteix que en cap dels plans elaborats fins ara per l’administració valenciana (el de les “40 propostes estratègiques” de la Conselleria de Medi Ambient, i el de la Diputació-CAM) tenen en compte la realitat de les nostres comarques en cap aspecte important del que se suposa que serien les solucions als problemes econòmics i de futur que les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Foia de Castalla tenen plantejats.

Segons Blay, “és indignant que unes comarques que tant en el passat com en el present  han manifestat i demostrat fins ara una vocació autèntica industrial i innovadora, es queden marginades i fora dels objectius de la Generalitat, que s’ha gastat el que no té en grans esdeveniments i en promocions immobiliàries, de més que dubtosa  rendibilitat social, tot llevant recursos a la indústria i a les comarques d’interior”.

El portaveu del BLOC recorda així mateix que ja va presentar al setembre del 2008 una moció a l’Ajuntament, aprovada per unanimitat, en la qual es demanava que s’inclogueren en el projecte esmentat de “40 propostes estratègiques” cinc punts d’atenció preferent relacionats amb les nostres comarques, a les quals no se’ls n’ha fet cas. “Entre les mesures que demanàvem des del BLOC estaven les següents: considerar aquestes comarques lloc central de primer ordre i que formen part de l’Arc Mediterrani; invertir en agricultura de valor afegit i en indústries agroalimentàries relacionades; i considerar aquesta zona part de l’eix de l’economia creativa i protecció dels paisatges d’interior. Però res d’açò s’ha incorporat a la nova proposta. A penes si existim per a la Generalitat Valenciana”.

Acaba la seua nota Blay concloent “que aquesta és una de les moltes marginacions a què ens te sotmès el govern del Sr. Camps: no sols no aporta a penes fons per als municipis, sinó que no ens té en compte en les possibles inversions i línies de desenvolupament de futur. Cal, per tant, fer un front comú de tota la societat civil per tal de plantar-li cara i exigir el que tant des del punt de vista històric, com social i econòmic necessitem i tenim dret. Hem de dir entre tots ‘ja ni hi ha prou!’”.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.