Paco Blay: “Al marge del que diguen els organismes judicials al final, el cas és que el tema afecta a Alcoi i cal demanar explicacions al govern municipal, el qual queda molt debilitat des del punt de vista polític i institucional”.

 

 

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha manifestat davant el cas Ripoll, president provincial del PP i de la diputació provincial, que cal ser transparent i donar totes les explicacions necessàries per tal de poder aclarir de quina manera afecta a la ciutat d’Alcoi el fet que, per un costat, haja estat implicat el màxim valedor del corrent del PP oposat a Camps en el qual està adscrit el govern del PP d’Alcoi, i per l’altre haja estat també implicat l’empresari Ortiz, que té evidents interessos a Alcoi, sempre de la mà del PP.

El representant del BLOC recorda que en el Ple de maig ja va sol·licitar formalment al govern local del PP que renunciara al projecte del Bulevard, que costaria 13 milions de construir i 27 a pagar en 20 anys al promotor -precisament l’empresari implicat-,  tant per raons urbanístiques –calia consensuar-lo per a millorar-lo-, com econòmiques –endeutava les arques durant 20 anys-, i de trànsit –després de la variant, és menys necessari. “A més a més  vaig recordar en el mateix Plenari que l’empresa adjudicatària del Bulevard –Ortiz e Hijos- apareixia en l’auto del Tribunal Superior de Justícia de Madrid com que havia pagat despeses del PP per valor de més de 220.000 euros; raó més que suficient per a deixar-ho de moment. Amb l’actual situació encara és més necessari que l’adjudicació s’ajorne sine die”.

Blay també recorda que l’empresa Ortiz es la constructora i gestora del polèmic aparcament de la Rosaleda d’Alcoi, construït amb el vist i plau del govern del PP però objecte d’una sentència condemnatòria per part del Tribunal Superior de Justícia valencià, per no complir la normativa i determinacions urbanístiques del PGOU vigent. “Així mateix, el projecte d’Hotel de la Font Roja ha estat una aposta personal del president Ripoll, que s’ha compromès a construir-lo per quasi 4 milions d’euros, malgrat el rebuig social manifestat per milers de signatures, com una mena de premi o recolzament al sector dels seus seguidors a Alcoi (el tàndem Peralta-Sedano), clarament enfrontat al president Camps. Ara serà molt més difícil al seua construcció i per això és un bon moment per a renunciar-hi”.

Acaba la seua nota Blay indicant que amb aquest assumpte la debilitat institucional  i política del govern de l’alcalde Sedano és total, perquè si el govern de Camps marginava Alcoi dels grans projectes, i sols li quedava el recolzament del president de la Diputació d’Alacant, ara la implicació de Ripoll deixa en situació precària al PP local i als possibles projectes a finançar per la Diputació.

Paco Blay. Portaveu del Bloc a l’Ajuntament d’Alcoi.