Rafa Carbonell: “Que la Conselleria i el Ministeri hagen desbloquejat la connexió ferroviària del tren de la costa, entre Silla i Alacant, demostra que amb pressions i amb voluntat de cooperar es poden aconseguir els objectius. Alcoi necessita el tren, perquè es juga el seu futur. Del PP i del PSOE depén”.

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell ha manifestat la seua indignació per la passivitat i l’excessiu conformisme de l’alcalde Sedano en no actuar amb més determinació i amb responsabilitat a l’hora d’exigir el tren que ens hauria d’unir a la resta de la comarca i de les grans àrees territorials, tant cap el nord (el tren Alcoi-Xàtiva-València) com cap el sud (la connexió Alcoi-Alacant).

La indignació del representant del BLOC ve motivada perquè mentre en altres comarques s’aconsegueix avançar en la qüestió de les infraestructures ferroviàries, fruit de la pressió, de la voluntat de cooperació i del consens, com en el cas de l’anomenat Tren de la Costa (que enllaçarà Silla amb Alacant, tot passant per Gandia-Oliva-Dénia); a la nostra comarca els partits de sempre, el PP-PSOE ni es mobilitzen, ni defensen els nostres interessos, ni exigixen a les seues respectives administracions el desbloqueig del tren Alcoi-Alacant, reivindicat des de fa 150 anys. “I tot açò malgrat que es va aprovar en el Ple de febrer d’enguany una proposta del BLOC per a fer un front comú de la tota la societat per tal de manifestar al Ministeri de Foment i a la Conselleria de Transport la nostra disconformitat en el fet que les comarques de l’interior valencià foren discriminades i quedaren excloses d’una xarxa ferroviària per al segle XXI”.

Carbonell recorda que el cas és especialment greu perquè de cara a un plantejament d’estratègia global d’ordenament territorial, el policentrisme urbà i la cohessió/connexió territorial exigixen vertebrar tot el territori. “ Els beneficis i la necessitat d’un ferrocarril Alcoi-Alacant com a continuació de la línia Xàtiva-Alcoi, tant per a viatgers com per a mercaderies, són tan evidents (des del punt de vista humà, de dinamització econòmica i turística, cultural, etc), que esperem que el PP i els PSOE estiguen a l’altura de les circumstàncies, i  es decidisquen a reivindicar aquesta connexió, tantes vegades reclamada i que tantes unanimitats ha aconseguit fins ara. El ferrocarril fins a Alacant seria un revulsiu magnífic per a potenciar les economies i les comunicacions de les empreses, i per a millorar la qualitat de vida de les persones d’aquestes comarques”.

Acaba la seua nota Carbonell fent una crida contra la resignació i la inactivitat del PP del Sr. Sedano, i tot recordant que “ la major part de les inversions importants que en els darrers anys s’han fet –segurament convenients i necessàries- han anat a parar a la zona costanera i, molt poques, s’han produït en les nostres comarques d’interior, que es veuen progressivament abandonades i oblidades tant per les administracions populars com per les socialistes. No ens podem permetre de perdre el tren. Alcoi no pot tornar a quedar-se aïllat, perquè ens estem jugant una oportunitat única per al futur de les properes generacions”.

 

Rafa Carbonell. Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.