Rafa Carbonell: “És un dia molt important per al BLOC, ja que presentem els i les líders de la nostra llista. Un equip de treball equilibrat, paritari homes-dones, i, sobretot, amb capacitat de gestió i preparat per a governar.”

El regidor i portaveu del BLOC a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, acompanyat del Síndic del BLOC-Compromís, Secretari General del BLOC i Candidat a la Presidència de la Generalitat per Compromís, Enric Morera, ha presentat els sis primers candidats de la llista que la seua formació presentarà en les properes eleccions municipals per al municipi d’Alcoi, aprovats per unanimitat en la darrera Assemblea del BLOC celebrada el passat divendres dia 14. “Hem buscat un grup de persones capaç d’entusiasmar a la població, i per això avui presentem un equip que equilibra perfectament sectors professionals amb diferents perfils econòmics, culturals i socials, així com joventut i experiència, tant en la vida política com en la gestió dels problemes del municipi. En definitiva un grup preparat per governar la ciutat d’Alcoi”.

 

A més a més, Carbonell vol remarcar que “La pluralitat de BLOC-Compromís ens permet adreçar-nos a la gent desencantada de la política, als ciutadans progressistes que s’han quedat sense referents, a tots aquells que ja s’han cansat de votar a Sedano i ja estan cansats, als joves, als qui aposten per un desenvolupament sostenible. Crec que aquestes llista és la de tots ells. Cal recuperar-los per al compromís del ciutadà amb la cosa pública”.

 

Per la seua banda, Anna Serrano, el número 2 i actualment tècnica del propi Ajuntament durant més de 20 anys,  manifesta que pensa que el BLOC és la formació que es preocupa per les persones i els seus problemes més greus, i per això accepta formar part de la llista, com ha fet en altres ocasions. “Hi ha persones que ho estan passant malament (aturats, persones majors, gent que no arriba a final de mes, dependents…) i cal fer una política de proximitat a les persones, més socials. I en el BLOC ho fem i ho farem”.

David Abad, número 3 i secretari del grup municipal en les dues darreres legislatures, insisteix que la prioritat del  BLOC serà crear faena, fomentar la diversificació industrial i buscar la manera de parar el creixement de l’atur a Alcoi, que ha augmentat fins i tot en època de bonança. “Cal aplicar el nostre projecte de ciutat, AlcoiFutur, reactivar l’economia, ajudar als autònoms i les PIMES, generar confiança i promoure iniciatives que estimulen l’activitat, malgrat que el govern del PP ens ha negat les que hem proposat, com per exemple agilitzar els tràmits per a obrir un negoci o activitat, o fins i tot quan hem proposat un pla de naus buides per a generar espais productius”.

Paco Blay, actual regidor i número 4 de la llista, denuncia la paràlisi que en matèria de desenvolupament econòmic ha caracteritzat el govern del PP, que no ha tingut cap iniciativa en aquest sentit, no ha demanat subvencions a qui corresponga i ha paralitzat o bloquejat allò que des de l’oposició se li han plantejat. “Per exemple, l’entrada directa a l’Hospital des de l’autovia no van voler demanar-la quan la vam proposar al febrer del 2004, quan estava en fase de redacció; segurament ja estaria feta. O demanar subvencions a la Unió Europea, que mai les han demanades. El que ha hagut, bàsicament ha estat moltes promeses electorals incomplides, paralització de propostes i, sobretot, molt d’anunci de projectes que solament són fum”.

Sabina Gregorio, número 5 i professional del cos de sanitat (és metgessa), és la més jove de la llista i considera que cal un canvi a la ciutat, donar-li una aire nou, introduir en el govern aire fresc, tranquil i assossegat però innovador, que desperte il·lusió en els ciutadans i moga als joves a participar en la vida pública. “La política és un cosa molt digna i cal regenerar-la, separar-la dels de sempre i que es veja que no tos són iguals. Pense que el BLOC li pot donar a la ciutat eixe aire nou i diferent que necessita”.

Mª Àngels Jordà, la número 6, empresària i exregidora en la legislatura 1995-1999 –va gestionar les àrees de cooperació internacional i de normalització lingüística-, es presenta com a independent, però vinculada al grup d’Iniciativa del Poble Valencià, amb el qual el BLOC manté una coalició a les Corts valencianes anomenada Compromís.

Ha tancat la Roda de premsa Enric Morera, i ha manifesta la seua satisfacció per com estan fent-se les coses a Alcoi, ja que el col·lectiu d’Alcoi no ha parat de créixer en nombre de vots en totes les conteses electorals, i és quasi segur que serà decisiu per al futur govern local. “Des del Bloc sempre hem apostat perquè les línies prioritàries siguen el treball, l’honestedat i l’austeritat. I el BLOC d’Alcoi les representa fefaentment en els vuit anys que porta a l’Ajuntament. Per això Rafa Carbonell té moltes possibilitats de ser el futur alcalde d’Alcoi. El Bloc serà, segur, la clau en la gestió de la ciutat dins pocs mesos”.

Rafa Carbonell. Portaveu i candidat del BLOC a l’Alcaldia d’Alcoi.

 

{youtubejw width=”330″ height=”270″ autostart=”true”}7eYxl6y60WM{/youtubejw}