Rafa Carbonell: “Els xicotets i mitjans comerços solen ser empreses familiars, que realment generen més llocs de treball. Un dels sector que més gent ocupa i que, a més, revitalitza i dóna vida a la ciutat, amb la seua activitat diària”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor i portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha defensat el que serà una de les línies polítiques prioritàries a impulsar pel BLOC en el futur: el suport clar decidit al xicotet i mitjà comerç de la ciutat, pel volum econòmic i social que desenvolupa així com per l’activitat i dinamisme que imprimixen a la ciutat. “Als barris i carrers on hi ha comerços, hi ha activitat i vida urbana”. 

El portaveu del BLOC recorda que l’activitat comercial és una de les més destacades de la ciutat des del punt de vista econòmic, ja que ocupa pràcticament quant a treballadors el segon lloc (un 10% aproximadament) després dels empleats del tèxtil (al voltant del 13%) i per damunt del sector de la construcció, actualment en crisi. Per altre costat, l’activitat comercial al detall o “al por menor” és la que més establiments té oberts, al voltant dels 400, “La qual cosa li dóna al municipi un aire de dinamisme i d’iniciativa que són imprescindibles per a afrontar la complicada situació econòmica actual”.

 Carbonell recorda que, a més a més, els comerços solen ser empreses familiars que en alguns casos han estat iniciatives per a l’autoocupació en temps de crisi, la qual cosa li dóna un valor afegit. “S’ha de tenir present que els xicotet i mitjà comerç són establiments que estan prop de casa, de manera que pràcticament en cada barri es poden trobar tot tipus de botiga, amb un tracte sempre molt personal i directe, aprofitant la confiança que sol haver entre els comerciants i els clients”.

 Per aquests motius, insistix el regidor del BLOC-Compromís, “Cal protegir aquest sector amb iniciatives que ajuden incrementar l’activitat i generen un estímul a les ja existents. I ho farem sempre d’acord i de la mà dels autèntics protagonistes del sector, els quals seran qui definiran i marcaran les línies bàsiques del tipus d’actuacions i de les mesures més adequades i més convenients, que l’administració ha de dur a terme”.

 Acaba la seua nota Carbonell i recorda al respecte una falsedat que el PP del Sr. Sedano va incloure en el seu Programa Electoral del 2007, ja que considerava com a “objectiu complit” la “implantación de la Gerencia de Centro Urbano para el apoyo al comercio local”. Segons Rafa Carbonell, és evident que “Eixa Gerència no ha existit mai, i que el govern del Sr. Sedano no sols no ha dit la veritat sinó que està demostrant que no està a l’altura de les necessitats dels botiguers i dels comerciants alcoians”.

 

Rafa Carbonell.

 Portaveu i candidat del BLOC-Compromís a l’Alcaldia d’Alcoi