Representants del BLOC Jove de l’Alcoià, el Comtat i les Foies denuncien el boicot que el govern de l’alcalde Sedano ha fet des del principi a un concert de música en valencià que aquest col·lectiu havia preparat des de feia mesos com a benvinguda a les Festes de Sant Jordi, Estaven previstes les actuacions per al dia 30 d’abril de la coneguda banda “Orxata Sound System” i del  grup alcoià “Arthur Caravan”. No d’altra manera cal interpretar els diferents entrebancs que el govern local del PP ha posat per  a l’autorització, fins desembocar en la darrera negativa.

Aquesta actitud del PP local no és més que un menyspreu a la música en valencià i feta  per valencians, i constitueix  una reprovable actitud de boicot a una activitat que pretenia donar la benvinguda a les Festes de Moros i Cristians per part del BLOC Jove, ja que el govern local mai no organitza actes d’aquesta mena durant les Festes de Sant Jordi, i el BLOC ve reivindicant-la des de fa anys. “Si és per mala gestió, malament ; si és por motius de censura, pitjor, i es pareix moltíssim a la que està fent el PP valencià a TV3”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

(Audio extret del noticiari de Radio Alcoy – www.radioalcoy.com)

La sol·licitud per actuar els dos grups esmentats en un lloc cèntric de la ciutat, en la plaça de Ferrándiz i Carbonell, estava presentada des de principis del mes de febrer, i a principis de març el govern local del PP va donar l’autorització corresponent. Però setmanes després de concedir-la, i per tant amb tota la preparació del concert ja  en marxa  (cartells, megafonia, publicitat, etc.), el regidor de Festes, Mario Santacreu anuncia –a mitjans mes d’abril– que en la mateixa plaça anava a instal·lar-se un “mercat medieval”, activitat que fins aquell moment ningú no havia anunciat i lloc on mai no s’havia instal·lat.

Com que des del BLOC no es consideren excloents ambdues activitats, es va demanar a la regidoria explicació d’aquesta falta de coordinació, que impedia celebrar un acte que ja estava en marxa i amb tots els permisos corresponents obtinguts, i es va demanar que es respectara la ubicació. Com a resposta, Mario Santacreu va afirmar que efectivament en la plaça esmentada no es podia celebrar el concert de música en valencià previst perquè el mercat medieval ocuparia tota la plaça, i que “els permisos igual que es concedeixen es poden revocar”.

Va concedir com a solució davant les nostres queixes que si els organitzadors buscaven un lloc alternatiu, en 48 hores es concediria l’autorització corresponent. El Bloc Jove va presentar d’immediat aquest lloc: la plaça Gonçal Cantó, on ja s’han celebrat prèviament altres concerts públics i activitats semblants un bon grapat de vegades. La resposta a esta nova proposta, però, no ha estat donar l’autorització a la qual s’havia compromès, sinó simplement denegar el permís i el dia abans del concert (ni tan sols a les 48 hores de presentar la sol·licitud, en clara intenció de perjudicar els organitzadors).

Des del BLOC Jove per tant considerem que  el govern de Sedano i el seu regidor de Festes Mario Santacreu han actuat amb total premeditació per a boicotejar un concert de música en valencià, per un costat, i per l’altre perquè estava organitzat pel BLOC Jove, amb una evident persecució d’aquest col·lectiu que l’únic que pretenia era col·laborar en les properes festes amb música en valencià per a joves que l’Ajuntament no tenia previst. Les Festes d’Alcoi, per tant, per decisió unilateral d’ells, no tindran cap acte de música en valencià.

Alba Nadal, Secretaria local. Sabina Gregorio de l’Executiva