El Govern amplia la partida destinada a atenció a les persones més necessitades.

S’afegiran 50.000 euros procedents d’altres partides municipals

El Govern municipal alcoià formalitzarà a la sessió plenària de hui dimecres 28 de setembre, una modificació pressupostària que permetrà al Departament de Benestar Social disposar de 50.000 euros més per Prestacions Econòmiques Individuals, i atendre a les persones més necessitades de la ciutat amb ajudes a manutenció, aliments, lloguer, productes higiènics bàsics… Aquesta quantitat procedeix d’altres partides, entre elles un apartat inclòs als Pressupostos Municipals de 18.000 euros que en principi estaven destinats a ‘Asistencia técnica La Canal’

 

 

El Govern ha aprovat el matí de dilluns en Junta de Govern aquestes modificacions que permetran fer front a la delicada situació en matèria de Benestar Social, amb una elevada demanda de persones que necessiten una renda bàsica, i unes partides pressupostàries pràcticament exhaurides des que el nou Govern va prendre possessió.

En principi, el Pressupost Municipal de 2011 contemplava una partida de 162.000 euros per atendre aquestes necessitats. Tal com ha explicat la Regidora de Benestar Social, Aroa Mira, aquesta quantitat inicial ja resultava un tant sorprenent: “L’any 2010 van ser 180.000 euros els pressupostats, i ens vam trobar que, un any després i en plena crisi econòmica, es va reduir aquest pressupost fins 162.000 euros, quantitat a totes llums insuficient”. Cal assenyalar que el 2010, a banda dels 180.000 euros pressupostats, va ser necessari habilitar modificacions per ampliar les quantitats destinades fins a 231.895 euros, que va ser la despesa total en finalitzar l’exercici.

Enguany, a banda dels 162.000 euros inicials, ja s’havien fet diverses modificacions, aportant 110.000 euros més a l’estimació inicial. Ara, amb aquests 50.000 euros que s’aprovaran al proper plenari, es tancarà el 2011 amb una despesa de 322.000 euros.

Aroa Mira ha destacat l’important esforç que el Govern està fent en l’atenció a les persones, especialment en uns temps tan complicats com els actuals: “L’Ajuntament ha fet un esforç econòmic molt important que permetrà cobrir el pressupost de Serveis Socials fins a finals d’any. El nostre departament també haurà de administrar molt bé els recursos disponibles, perquè la demanda és molt important i la nostra obligació és atendre a totes les persones, però amb aquesta quantitat esperem donar resposta a tots els demandants. Este Govern té molt clar que l’atenció a les persones és una de les seues prioritats, i una volta més ha quedat demostrat”.

 

 

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *