El Govern redueix de forma considerable dinars i sopars

L’actual Govern municipal alcoià està aconseguint retallar la despesa de l’Ajuntament a diverses àrees. A banda de reduir en més de 180.000 euros a l’any la despesa en sous de regidors i càrrecs ‘de confiança’, i de posar en marxa diverses mesures d’estalvi d’energia, paper, material d’oficina i consumibles a les dependències municipals, una de les partides que s’ha vist notablement reduïda amb respecte a anys anteriors ha estat la de dietes i despeses de representació.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

 

Només durant els mesos d’estiu (època en què l’activitat municipal pateix un important descens del seu ritme), entre el dia 13 de juny –data en què el nou govern va prendre possessió– i el 31 d’agost, l’any 2010 es van destinar més de6.000 euros a dietes, dinars, sopars, esmorzars o desplaçaments.

L’any 2009, entre el 13 de juny i el 31 d’agost, la despesa de representació va arribar a 8.901 euros; l’any 2010 va descendir, fins a 6.191 euros; el nou Govern municipal ha reduït aquesta despesa en el mateix període d’enguany fins a 706 euros.

El Regidor d’Hisenda David Abad ha volgut subratllar que aquesta reducció és una simple aplicació de les mesures restrictives que han d’imposar-se per a retallar despeses: “Tots els regidors, tots els departaments de l’Ajuntament, tenim clar que hem d’esforçar-nos perquè la situació econòmica és crítica. No seria ètic demanar al ciutadà que s’esforce i comprenga la situació, i que nosaltres estiguérem mantenint un alt nivell de despesa. Estem fent tot el possible per retallar a tots els nivells, començant per l’estalvi en sous, i continuant per cada xicotet pagament que s’haja de fer des de l’Ajuntament”.

David Abad comentava a més que els 700 euros dedicats a dietes i representació durant l’estiu corresponen, entre altres activitats, a les recepcions oficials que ha realitzat el Govern al CD Alcoyano, Santa Rosa i Club Tenis Mesa Alcoy després dels seus ascensos, i a convidar a dinar o sopar a algunes visites foranes per qüestions de protocol.

 

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)