El propietari ha d’assumir les mesures de consolidació de l’edifici

La Direcció General de Patrimoni Cultural, depenent de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports, ha enviat al propietari del Castell de Barxell, així com a l’Ajuntament i a altres organismes interessats en la preservació d’aquesta peça fonamental en el patrimoni medieval de les nostres comarques, ha formulat un nou requeriment urgent per a que es facen efectives les mesures per la conservació de l’immoble.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

(S’ adjunta una còpia del requeriment que ha tramés Conselleria)

 

Tal com expressa la Direcció General al seu escrit, el passat mes de gener ja va fer efectiu el requeriment per a que en un termini de dos mesos es posaren en marxa les mesures necessàries per garantir la conservació de l’edifici monumental. Ara, superat de llarg aquest termini, la Conselleria torna a posar-se en contacte amb el propietari per a que porte a terme les mesures necessàries per evitar uns danys encara majors en aquesta construcció del segle XIV.

 

El Regidor de Patrimoni Històric Paco Blay comenta al respecte que “estem satisfets per l’interés que està mostrant la Conselleria per a que els propietaris complisquen amb la seua obligació, però òbviament aquesta satisfacció no és completa perquè és molt urgent consolidar l’estructura i que no avance el seu deteriorament. En uns dies tenim previst reunir-nos amb Conselleria per tractar el tema, i veure si hi ha alguna manera d’aconseguir que es porten a terme aquestes actuacions, ja que és una prioritat preservar un dels últims exemples de patrimoni medieval al nostre terme municipal”.

(Informació facilitada pel Servei de Premsa del Govern de l’Ajuntament d’Alcoi)