Article d’opinió d’Àngela Esteve Romà

Què és el que recordarem d’ací uns anys els joves alcoians sobre “la nostra època”? No volem tenir records negatius. Són els polítics els que tenen el deure de preocupar-se i garantir els nostres drets. Sobretot els alcoians adolescents entre 12 i 17 anys sense un vot a les urnes, han estat desatesos. No cal oblidar que aquest grup d’edat es troba en ple procés de formació i necessita d’unes infraestructures que possibiliten el seu ple desenvolupament com a persones.

 

 

No volem que ens donen les coses fetes. Volem que ens donen la mà per a resoldre els aspectes nuclears de la nostra vida, facilitant-nos l’emancipació i la incorporació al món adult. Si en tota la Democràcia Alcoi no ha cobert aquestes necessitats, ara és el temps.

D’una banda, no disposem de Centres de la Joventut on es puguen organitzar activitats vinculades a l’esport, el cinema, la música, el teatre i el ball. A més, les iniciatives que podrien garantir-les són rebutjades pel PP, que fa públic el desacord o la disconformitat amb el programa Alcoi-Activa Jove. I, d’altra banda, solament hi ha Centres per als Majors, que no han d’oblidar-se, però no solament ells tenen el dret a tenir-los.

Actualment, la Regidoria de Joventut s’està encarregant d’organitzar activitats i treballant perquè es tinga una infraestructura per a realitzar-les. Aquesta tasca és important, perquè no solament ens hem de quedar amb la formació que rebem dins dels Centres escolars. La formació ha d’anar més enllà perquè es puga complementar amb altres activitats fora de les aules i així, garantir unes relacions humanes basades en el respecte i la igualtat. Per això, també són necessàries unes xarxes entre els diferents Centres socials, per tal d’enriquir-se mútuament amb xarrades, conferències i tallers.

Tot açò no és possible sense escoltar la veu de la joventut alcoiana que ha estat tan ignorada. Ara és el temps.

 

Àngela Esteve Romà

Membre del Bloc Jove Alcoi