Fins 300.000 € es deixen de cobrar per totes les exempcions de l’IBI marcades per l’Estat

El Regidor d’Hisenda, David Abad, ha acomplert amb allò que va prometre quan el BLOC-Compromís es va abstenir en la votació de la moció d’EU sobre el pagament de l’IBI. Hui ha anunciat en roda de premsa que el Govern d’Alcoi reclama oficialment al Govern de l’Estat que s’articulen els mecanismes legals per compensar els diners que no es recapten amb les exempcions pel pagament de l’IBI. Us animem a vore-la per aclarir qualsevol dubte que us quede.

Amb aquesta nota, us adjuntem la documentació completa: la moció d’EU, l’esmena presentada pel BLOC-Compromís, un retall de premsa i l’enllaç al vídeo del Ple amb comentaris i al de la Roda de premsa íntegra de hui, amb explicacions.

(Aprofite per adjuntar la nota de premsa sobre la nostra renúncia a un eventual i l’enllaç a la roda de premsa on s’explicava, perquè va estar bloquejada; ara la podeu veure sense cap problema).

 

 

Tal i com ja va explicar el seu dia, l’abstenció es va deure a dues raons principals: la moció s’havia presentat sense el consens entre totes les forces polítiques que formen el Govern de la ciutat i, a més, EU no acceptava l’esmena que proposava el BLOC-Compromís però sí la del PSOE. David Abad, com a portaveu del BLOC-Compromís, emplaçava tothom a la presentació del document que hui ha donat a conèixer: una proposta, amb l’acord de tots els partits que conformen el Govern d’Alcoi, perquè el Govern de Madrid, que és qui té realment la competència en la regulació de l’IBI, no permeta exempcions al seu pagament o compense els ajuntaments pel diners que deixen de recaptar. Es demana, a qui té la potestat per fer-ho possible, que paguen tots o que se’ns compense.

La quantitat estimada que no es recapta puja a 300.000 € (130.000 € de la Generalitat (43%) i 170.000 € d’institucions educatives no concertades ni vinculades amb la Generalitat (13%), esportives, sanitàries (14%), Policia Nacional i Guàrdia Civil, esglésies de diferents confessions, entitats socials i fundacions diverses,…). Amb el desastre que va deixar a la ciutat la pèssima gestió del PP la passada legislatura, aquesta quantitat podria ser molt benvinguda a les esquàlides arques municipals: a tall d’exemple, arreglar el c/Calderon o el pressupost destinat a ajudes individuals de Serveis Socials són aproximadament 300.000 €.

Us adjuntem la documentació completa: la moció d’EU, l’esmena presentada pel BLOC-Compromís, un retall de premsa i l’enllaç al vídeo del Ple amb comentaris i al de la Roda de premsa íntegra de hui, amb explicacions.

(Aprofite per adjuntar la nota de premsa sobre la nostra renúncia a un eventual i l’enllaç a la roda de premsa on s’explicava, perquè va estar bloquejada; ara la podeu veure sense cap problema).