Es revisaran els trams de la brossa i l’aigua per ajustar el pagament a cada usuari

La Regidoria d’Hisenda que encapçala David Abad està treballant en fixar les taxes i impostos municipals per a l’any 2013, amb la decisió de congelar-los. Amb aquesta decisió, el Govern Municipal pretén contribuir a una menor pressió fiscal per a la ciutadania, davant la complicada situació econòmica.

 

 

Cal assenyalar, però, que en el cas de la taxa de brossa sí s’haurà d’aplicar un increment, ja que així ho obliga el Pla d’Ajust imposat pel Govern Central. En aquest cas, no obstant, i per reduir l’impacte que això puga tindre sobre les economies domèstiques de les famílies alcoianes, el Govern Municipal està estudiant reajustar els trams i les característiques per a ajustar les quantitats que s’han de pagar. Igualment, en quant al subministrament d’aigua s’haurà d’aplicar un increment tal i com assenyala el contracte amb l’empresa encarregada d’aquest servei, però l’Ajuntament està negociant per a que l’increment no siga directe, sinó adequat al consum.

Tal com ha expressat el regidor d’Hisenda David Abad, “congelarem tots els impostos i taxes que depenen de nosaltres. En el cas de la taxa de brossa el Govern ens obliga a un augment, i en el cas de l’aigua, és el contracte signat fa anys amb l’empresa encarregada del servei el que ens obliga a aplicar un increment. Però en aquests dos casos, els únics en què haurem d’aplicar augments, revisarem els trams per a que la pujada no l’hagen de suportar la majoria de les famílies, sinó que pagarà més qui més brossa genera o més aigua consumeix”.

Morositat IBI

Abad, a més, s’ha congratulat per la resposta dels alcoians en quant a les taxes, ja que en el cas de l’Impost de Béns Immobles (IBI) no s’ha observat un increment de morositat, sinó que s’ha mantingut com l’any passat: “Contràriament al que ha volgut fer creure algun partit polític minoritari, no s’ha duplicat la morositat sinó que a la quantitat pendent de l’any anterior se li ha sumat la mateixa quantitat d’aquest últim any, de forma que tenim una estabilitat en la morositat malgrat les complicacions econòmiques. Hi ha una dada molt clara: el 2010 es van pagar de forma voluntària el 92% dels rebuts, i el 2011 van ser el 91% dels rebuts pagats al termini voluntari; un descens molt lleu. Sabem que la gent fa un gran esforç en aquest sentit, més des que el Govern central va incrementar en 10 punts l’IBI, però així i tot veiem que els alcoians estan responent amb responsabilitat a aquest important augment”.