Primera activitat sorgida del Casal Jove, amb el títol ‘Internet i comportament: guia pràctica per a nadius digitals’

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant el Casal Jove, ha convocat un taller per a joves anomenat ‘Internet i comportament: guia pràctica per a nadius digitals’. Es tracta d’una activitat a la que s’ha donat suport tot responent a les inquietuds dels joves en quant a l’ús d’informació a la xarxa. En paraules de la pròpia regidora de Joventut Sabina Gregorio, “des de la Regidoria hem d’atendre els principals interessos dels joves i més quan la demanda ens arriba des del Casal Jove, màxim organisme de participació dels joves a la ciutat. Mirem quina és la millor manera de portar a terme tot allò que ens plantegen i l’ús de les xarxes socials i de les noves tecnologies és una de les qüestions més importants per a la gent jove, sobretot per l’ús que se li pot donar a la informació que es penja a Internet. Per això, hem organitzat un taller que puga respondre a les seues inquietuds, com a primera activitat que parteix del propi Casal Jove, és a dir, dels propis joves”.

El  bombardeig constant de missatges que el mitjans de comunicació fan arribar a la població més jove produeix, en ocasions, un excés de confiança que pot arribar a vulnerar la seguretat de les seues dades personals i de la seua privacitat. Donades les tendències que, en els últims anys, s’han desenvolupat entre els joves mitjançant les noves tecnologies i l’ús de xarxes socials com a mitjà d’interacció entre ells, sorgeix la necessitat de proporcionar a la joventut mètodes d’ajuda, orientació i prevenció de mals hàbits a través d’aquests nous mitjans interactius.

Per això, amb la col·laboració de la Diputació d’Alacant, la Regidoria ha organitzat un taller que té com a objectius donar a conèixer els diferents mitjans i plataformes online de recerca d’informació; proporcionar les línies i pautes per al correcte ús de la informació; facilitar les eines per organitzar la informació; definir els diferents tipus de xarxes socials, els seus possibles usos i els avantatges i inconvenients que poden mostrar; i, alhora, mostrar els perills i la repercussió que un mal ús de les xarxes socials pot ocasionar: atemptar contra la reputació personal, “ciberassetjament”, i com actuar.

La regidora de Joventut Sabina Gregorio ha manifestat la seua il·lusió en “el fet que el Casal Jove ja és una realitat en la nostra ciutat, després de tants anys d’una veritable falta de política juvenil. Encoratja continuar treballant pels joves el fet que un grup d’aquests joves, de manera participativa, han començat a preparar i suggerir activitats pels i per als joves, que emplenen el buit que hi ha d’oferta privada en activitats pensades per ells”.

Cal assenyalar que el taller tindrà lloc el dissabte 10 de novembre, de 9.30 a 13.30 hores, a l’Aula d’Informàtica del Centre Social de la Zona Nord (Av. Andalusia, 13). Des de la Regidoria de Joventut ja s’ha informat d’aquest curs a tots els centres educatius de Secundària de la ciutat perquè informen els seus alumnes i s’hi puguen apuntar. Per a la realització d’aquest curs s’ha tingut una subvenció de l’Àrea de Joventut de la Diputació d’Alacant. Aquest taller, del qual es farà una única sessió, està adreçat a joves entre 12 i 17 anys, i té una capacitat màxima de 20 persones. Els joves que estiguen interessats a fer el curs, ho han de demanar enviant un correu electrònic a la Regidoria de Joventut ([email protected]) o al Casal Jove ([email protected]) o telefonant al 96 553 71 41 (Regidoria de Joventut).