Tres dones entre els quatre membres triats com a representants al Consell Nacional

Aquest dissabte 10 de novembre es va celebrar a Beniarrés el Congrés Comarcal del BLOC, un pas obligat entre el Congrés Nacional de setembre i el Congrés Local que cada col·lectiu haurà de celebrar els pròxims dies.

El Centre Cultural Joan Fuster de Beniarrés va acollir un gran nombre de militants d’arreu de les comarques de l’Alcoià, El Comtat i Les Foies de Castalla i Xixona. Entre ells, el Vicealcalde d’Alcoi, Rafa Carbonell i els alcaldes de Muro i Gaianes, Rafa Climent i Agustí Martínez.

Prenia la paraula abans d’acomiadar els assistents, Rafa Carbonell, Vicealcalde d’Alcoi i membre de l’Executiva Nacional del BLOC, per explicar el procés d’integració i el paper del BLOC en la Coalició Compromís. A més d’un repàs exhaustiu de la situació actual del BLOC-Compromís, amb unes expectatives excelents de creixement del suport popular, Carbonell incidia en les fites que es definien en el Congrés Nacional: radicalització democràtica, tot treballant de la mà de la gent amb una política transparent i participativa; treballar per l’assoliment d’una vida bona pels valencians i valencianes; i l’extensió d’aquest moviment ciutadà de transformació social que és Compromís, des de l’òptica progressista i valencianista.

Abans d’això, els assistents van votar els seus representants al Consell Nacional entre les candidatures que es van presentar. El resultat de la votació proclamava Ester Revert i Rosanna Valls d’Alcoi, Maria Monter de Millena i Vicent Molina de Muro com a representants d’aquestes comarques entre els de la resta del País Valencià.

Al Congrés es va aprovar l’informe econòmic i el de gestió de l’Executiva eixent amb l’aprovació de tots els assistents. A continuació es procedia a la votació de l’Executiva pels propers anys, en la que els militants tornaven a dipositar la seua confiança en el regidor de Beniarrés, Pep Jordà, al front d’un nou equip, amb Ester Revert i Ximo Victoriano d’Alcoi, MariaLuz Monllor de Castalla i Vicent Molina de Muro. Després de les paraules del Secretari Comarcal prenia la paraula Rafa Climent per exposar la proposta de ressolució del Congrés, aprovada per l’Assemblea.

(A la secció d’Arxiu audiovisual” trobareu la galeria de fotos i els documents amb les propostes de resolució)