Anna R. Serrano: “La LOMCE que ha presentat el Ministre Wert és una regressió evident en tots els sentits (curricular, metodològic…), i va clarament en contra de la capacitat de gestió de les autonomies. Sembla que busque tornar a l’”España una, grande y libre”.

La regidora del BLOC-Compromís a l l’Ajuntament d’Alcoi, Anna R. Serrano, ha informat que presentaran en el proper Ple, de dilluns 17 de desembre, una moció perquè l’Ajuntament d’Alcoi mostre el seu rebuig a l’avantprojecte de “Ley de Mejora de la Calidad Educativa” (LOMCE), ja que implica tornar a un model educatiu, per sort, superat i de trist record.

Segons la regidora, la “contrareforma” del PP promou un enfocament ideològic molt perillós per a la funció de l’escola en la nostra societat del segle XXI, que va en contra d’una visió social, moderna i integradora.

En aquest sentit la LOMCE persegueix clarament:

•Reduir en l’ensenyament la presència de les llengües autòctones als territoris on hi ha llengua pròpia —cooficial i reconeguda com a tal per la Constitució i els estatuts d’autonomia respectius).

•Recentralitzar l’educació i reduir la capacitat de gestió i programació de les Comunitats autònomes, que a penes podran complementar algunes programacions amb continguts propis, com per exemple la Història.

•Refer els currículums en un sentit categòricament regressiu, amb una forta càrrega ideològica i conservadora, que recorda temps predemocràtics.

•Potenciar l’ensenyament privat concertat en detriment de la xarxa de centres públics.

•Suprimir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania i incloure com a obligatòria la Religió o una altra matèria alternativa —des del nostre punt de vista es tracta d’una concessió evident a la Conferència Episcopal.

En resum, des del Bloc-Compromís es demana el suport de l’Ajuntament d’Alcoi perquè hi haja una presència ferma del valencià als centres educatius. Aixi com el rebuig unànime a qualsevol intent de retallar els drets lingüístics dels alumnes del País Valencià, la qual cosa no implica tancar les portes a l’ensenyament d’altres llengües.

 

Anna R. Serrano. Regidora del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.