Rafa Carbonell: “La Generalitat Valenciana deu més de 30 milions d’euros en subvencions a més de 6.000 autònoms i emprenedors, que necessiten cobrar de manera urgent, perquè d’això depenen molts llocs de treball”.

El regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Rafa Carbonell, ha anunciat que al pròxim ple de l’Ajuntament d’Alcoi, dilluns que ve, “Presentarem un prec perquè l’Ajuntament d’Alcoi:

-Inste la Generalitat Valenciana que pague de forma immediata els ajuts econòmics compromesos a autònoms i emprenedors, que ja fa més de dos anys que estan esperant.

-Demane que el govern valencià cree una línia directa de subvencions per a autònoms i emprenedors, que formen part de la columna vertebral de l’economia valenciana. I,

-Que el govern municipal ajude i assessore els autònoms i els emprenedors alcoians afectats per aquests impagaments”.

Declaració en àudio

Carbonell, ha explicat que “La Generalitat Valenciana l’any 2006 va posar en marxa unalínia de subvencions, perquè les persones aturades pogueren convertir-se en emprenedores. De fet, el pla ha funcionat sense problemes fins al 2009, la qual cosa ha representat ajudes inicials de 5.000 a 10.000 euros, importants per als primers moments de l’activitat. Però, des de fa més de dos anys, més de 6.000 autònoms i emprenedors han deixat de percebre les ajudes compromeses”.

Segons Rafa Carbonell: “La situació és dramàtica i s’estan posant en perill moltes de les iniciatives d’autoocupació, que no s’hagueren posat en marxa si no hagueren existit les subvencions esmentades. És més, molts emprenedors van decidir crear el seu propi negoci i van haver de recórrer als préstecs de la família, preveient que el pagament de la subvenció seria immediat.

El regidor valencianista conclou i recorda que s’han fet reclamacions reiterades al SERVEF, al síndic de Greuges i que hi ha hagut diverses intervencions a les Corts Valencianes per part dels grups polítics de l’oposició, però que la resposta ha estat sempre la mateixa: el silenci i no pagar. “Per culpa de la mala gestió i de la irresponsabilitat de la Generalitat Valenciana, no sols s’estan destruint llocs de treball, sinó que s’està acabant d’enfonsar la situació econòmica de moltes famílies”.

Rafa Carbonell, portaveu i regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.