Paco Blay: “No voldríem que a la Canal passara el mateix que a la Rosaleda o a tants altres projectes urbanístics, que s’han iniciat i anys després els tribunals els han anul·lat quan el mal ja estava fet”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha lamentat que el PSOE  impedira amb la seua abstenció que s’aprovara una moció de la plataforma ciutadana “Salvem l’Aquífer del Molinar” que pretenia, a més d’un pronunciament clar de l’Ajuntament d’Alcoi sobre el la ubicació d’activitats industrials en la Canal, el compromís de què es faria tot el possible perquè no es faça cap intervenció irreversible en la zona mentre no hi haja sentència ferma en cas de processos judicials oberts.

 Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

En el Ple, el pròxim portaveu de Compromís, David Abad va ser molt clar, “no volem que passe com en la Rosaleda, o en Serelles, o en la ZAL del port de València, o en tants projectes urbanístics desautoritzats pels tribunals. El cas de la Rosaleda ja el coneguem: les obres han estat desautoritzades pel TSJ i ara d’ha de gastar la ciutat més d’un milió d’euros per a refer el que es va fer mal des del principi; en el cas de la la ZAL del port de València s’han destrossat 750.000 metres d’Horta productius que formaven part d’un paisatge tradicional emblemàtic, i una sentència del TSJ ha anul·lat el projecte. Açò és el que volem evitar en la Canal, zona molt sensible i fràgil perquè afecta  l’aigua de boca del 70% dels alcoians”.

El regidor recorda que la moció havia nascut del consens després de vàries reunions de la Plataforma, en la qual van fer aportacions els tres grups progressistes (PSOE, EU i Compromís), “la qual cosa fa més incomprensible la seua abstenció, i més si tenim en compte que les propostes d’acord eren perfectament raonables: que es col·laboraria amb l’empresa promotora per tal de buscar ubicacions alternatives; i que s’impediria per tots els mitjans legals qualsevol activitat mentre no hi haguera  sentència ferma –interès prioritari de Compromís, més que pel recurs contenciós (de resultat incert i que no paralitza el procés), com ja hem dit abastament”.

Blay lamenta “l’escassa cintura –o incapacitat– que ha tingut el PSOE en no voler ni tan sols intentar consensuar les propostes d’acord, ja que eren perfectament assumibles, i la proposta sobre un pronunciament clar contra la Canal –com sempre han defensat els grups progressistes– s’haguera pogut arribar a una acord entre tots; des de Compromís estàvem disposat fins i tot a acceptar una modificació del pronunciament si així s’obtenia el consens. Però el PSOE ni ho ha intentat, mostra clara que estava en contra de la moció i, implícitament,  a favor de la ubicació de la Española en la Canal”.

Acaba la seua nota el regidor tot afirmant: “Una llàstima! S’ha perdut una bona oportunitat d’actuar amb altura de mires i mostrant a la ciutadania que els seus representants poden ser raonables i actuar amb criteris consensuats quan cal i vetllant pels interessos generals”. 

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.