Paco Blay: “Tot i que les subvencions s’han convocat en ple estiu i són bastant restrictives, cal no descuidar-se i buscar tots els mitjans a  l’abast per poder contractar persones desocupades”  

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha recordat que en el DOCV del passat 26 de juliol (num. 7076) ha publicat una Orde de la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació per la qual es convoquen les subvencions destinades a la contractació de persones desempleades en programes d’ocupació pública d’interés general i social, per a l’exercici 2013.

Segons Blay, “es tracta de dos programes, subvencionats en conjunt en més de 5 milions d’euros per als municipis valencians desglossats en dos programes: EMCORP (2,5 milions), de col·laboració amb les corporacions locals, i EZOINT (2,74 milions), dirigit específicament als municipis de les comarques d’interior”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

El regidor observa així mateix que tot i que el programa és molt restrictiu en quan la dotació, els terminis 15 dies hàbils, i la majoria d’agost, places a contractar, etc. cal aprofitar qualsevol oportunitat per crear ocupació, i aquesta n’és una. “Ja que sembla que el “PAMER local” anunciat pel govern PSOEU i que s’havia de dedicar a netejar solars i demés espais públics  ha fallat per falta de fons, ara l’Ajuntament té una nova oportunitat d’aconseguir subvencions per a poder contractar desocupats que puguen  realitzar tasques d’interès general o social”.

Blay informa, per altre costat, que la majoria són recursos procedents del Fons Social Europeu i que encara que demanen bastant paperassa per al seua tramitació, aquesta no hauria de ser obstacle per demanar totes les subvencions que li puguen correspondre al municipi d’Alcoi: be l’EMCORP, bé l’EZOINT, bé tots dos. “Els tècnics municipals ho hauran d’avaluar, però en la nostra opinió caldria demanar tot el que siga possible, i més si tenim en compte que les tasques subvencionables que poden a realitzar els desocupats són bastant variades, perquè poden ser tant obres com serveis de com,  i és segur que a Alcoi n’hi ha de sobra”.

Paco Blay, regidor del BLOC-Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.