Anna Serrano: “En Compromís valorem positivament la visita dels representants de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la firma d’un conveni amb l’Ajuntament d’Alcoi, tot i que qüestionem que el govern municipal el complesca en la seua totalitat”.

  Aquesta vesprada a les 7, al Centre Cultural Mario Silvestre, es presenta l’edició dels Pobles del Mural, l’antologia poètica del Mural del País Valencià, de Vicent Andrés Estellés, amb motiu de les celebracions de l’Any Estellés per part de la institució normativa. Aquesta crònica poètica, coordinada per l’acadèmic Honorat Ros, recull una selecció de 162 poemes dels més de mil que integren el Mural del País Valencià.

  

 “Des de Compromís felicitem que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la màxima institució normativa dels valencians, haja organitzat al llarg de l’any una sèrie d’actes institucionals per a commemorar el vinté aniversari de la mort del poeta i revitalitzar la magnitud i la intensitat de la seua obra —declara Anna Serrano.

 L’Ajuntament d’Alcoi i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua aprofiten l’avinentesa per a firmar un conveni de col·laboració entre les dues institucions per a realitzar activitats de promoció del valencià.

Segons la regidora de Compromís: “Aquest és un conveni al qual li donem suport, per descomptat. Però no podem deixar de recordar que una de les recomanacions de l’Acadèmia Valenciana és la normativització de la toponímia. I precisament aquest govern d’Alcoi ho ha considerat innecessari en votar en contra el PSOE —el partit de l’alcalde— la proposta de Compromís duta al Ple del passat més de juny, en què demanàvem que el nom de la ciutat tinguera una denominació oficial única en valencià

 

Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi