David Abad: “Acceptar el Reglament que proposàvem Compromís com a document de partida permetria als ciutadans saber com s’administren els diners públics, i evitar qualsevol tipus d’obscurantisme”.

Aquest matí David Abad i Anna Serrano, portaveu i regidora del Grup Municipal Compromís, respectivament, han manifestat la seua decepció perquè el govern del PSOE i EU van votar en contra de la moció presentada per Compromís per tal de regular la publicitat institucional.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

En el Ple, l’alcalde va acusar Compromís de no donar xifres adequades. Anna Serrano manifesta que “l’única informació que tenim són les còpies que ens passa el govern de les despeses aprovades; per tant, o el govern no ens dóna tota la informació o és l’alcalde qui falta a la veritat. La regidora ha indicat que demanaran que la informació de les despeses municipals arribe als grups de l’oposició en format de full de càlcul o de base de dades.

La regidora de Compromís explica la seua sorpresa quan ni tan sols no es va voler acceptar el seu Reglament com a document de partida, “pel to despectiu” de l’alcalde. De fet, nosaltres acceptàvem la proposta que hi participaren tècnics, tot partint del nostre document”. Per altra banda, el govern va tornar a anunciar —ja ho va dir en el Ple de pressupostos de 2013 quan Compromís vam demanar transparència en aquest punt— que publicarien les despeses de publicitat, “però a dia de hui encara els ciutadans ni nosaltres no sabem res.

El portaveu de Compromís ha explicat que la seua intenció sempre és que la transparència, l’objectivitat i l’austeritat siga present en les contractacions de publicitat. Abad lamenta que ni quan estàvem al govern sabíem com i de quina manera Alcaldia publicitava les activitats. Així, trobem algun cas en què s’ha invertit més en publicitat que en les pròpies. Per exemple,  en les activitats de l’Agenda d’Estiu de 2011 l’Ajuntament es va gastar 12.000 € i en la seua publicitat Alcaldia es va gastar 16.500 €. O que les activitats de joves de tot un any costaren 6.500 € i se’n gastaren 8.500 € en publicitat.”

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi