Pep Jordà: “Amb aquests premis volem reconèixer la tasca incansable i pacient del mestre Antoni Sanjuan Francés i a l’Associació per a la Representació de la Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa per difondre el coneixement del nostre entorn i la cultura”. 

L’Executiva Comarcal del BLOC de l’Alcoià-el Comtat-les Foies de Castalla i Xixona ha decidit convocar una nova edició dels premis “Agermanats” per premiar i reconèixer la tasca de dedicació cívica i cultural a la nostra societat de persones i entitats que, amb esperit incansable i total entrega, han fet de la seua vida una tasca desinteressada d’estima a la seua terra, a la seua gent i a la seua cultura.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

Els premis han estat creats per a reconéixer la tasca de dedicació cívica i cultural a la nostra societat de persones i entitats que, amb un esperit incansable i una total entrega, han fet de la seua vida una tasca desinteressada de difusió dels seus recursos i espais naturals, i d’estima a la seua terra, a la seua gent i a la seua cultura.

Els premis Agermanats tenen dues modalitats: una a la trajectòria cívica i cultural d’una persona o entitat que s’ha distingit per la defensa dels valors i recursos propis, que rep el nom de Premi Agermanat, i una altra de reconeixement al compromís amb el País Valencià i la seua cultura i entorn, que rep el nom de Premi Ximo Llorca Pascual, com a homenatge permanent al malaurat exalcalde de Muro i incansable lluitador.

El Premi Ximo Llorca Pascual, ha correspost enguany a Antoni Sanjuan Francés, per la seua defensa de la normalització social de la nostra cultura i llengua en diversos aspectes de la vida del nostre poble, tant en moviments cívics, socials com culturals.

El Premi Agermanat a l’Associació per a la Representació de la Llegenda de Sant Jordi, el Drac i la Princesa, un projecte transversal que ha impactat dins del moviment cultural i social del poble, en què ha participat gran part del nostre veïnat com també del món cultural. A més d’això, és l’única peça de teatre de carrer que es representa el nostre poble en valencià des del seu inici.

Els guardons seran lliurats en un sopar que tindrà lloc el divendres dia 28 de febrer, a les 21 h a Banyeres de Mariola, al Restaurant La Venta el Borrego, al qual s’espera que acudisca la militància del BLOC i els amics i simpatitzants, tant del BLOC com de tots aquells que vulguen acompanyar i solidaritzar-se amb els guardonats.

Les persones que vulguen participar en l’acte de lliurament poden confirmar la seua assistència al correu electrònic [email protected] o al telèfon 618 68 32 90 (Ester).

Pep Jordà 

Regidor del Bloc a Beniarrés i Secretari Comarcal