Paco Blay: “Des d’avui està obert el procés de participació pública, durant 30 dies, sobre el paisatge d’Alcoi i d’alguns elements i conjunts urbans. És important que els ciutadans es pronuncien i emeten la seua opinió i que el govern done facilitats” 

El regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, Paco Blay, ha informat que s’ha publicat en el DOCV l’inici del pla de participació pública de l’estudi del paisatge, que forma part de la documentació de la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana d’Alcoi. Estarà en exposició pública durant 30 dies i es pot consultar al Departament d’Urbanisme, de 10 a 13.30 h, de dilluns a divendres, o mitjançant el web de l’Ajuntament, en l’apartat “revisió del PGOU” o directament a l’ enllaç següent:

             http://www.tesingenieros.com/ppp/PG_Alcoi_web/EP_encuesta.php

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací. 

 Segons el regidor, “cal que els ciutadans hi participen perquè està tractant-se un tema important, com és el valor paisatgístic i  patrimonial que els alcoians donen als elements urbans i rurals, així com a alguns ambients urbans. I convé que l’equip redactor conega la percepció, l’estima i el valor que els ciutadans atribueixen a eixos elements, per determinar la normativa que cal seguir en el futur i veure la manera de respectar la memòria històrica dels habitants d’Alcoi”.

Blay recorda que des de fa uns anys el paisatge no és solament una categoria estètica sinó també jurídica i mediambiental, que forma part de tots els processos de transformació i actuacions urbanístiques. “Hem de tenir en compte que l’equip redactor no està format per tècnics alcoians i per tant per a ells serà clau el que els habitants i residents d’Alcoi hi puguen fer aportacions que els ajude a configurar –o respectar– els ambients urbans i paisatges que els alcoians volen per a la seua ciutat en el futur”.

Lamentem que no siga el govern el que anime a la participació, quan en altres temes i activitats –potser menys importants– s’han gastat un dineral en publicitat i en campanyes de participació. L’escassa repercussió que tingué l’anterior campanya del PGOU sobre mobilitat, hauria de fer reflexionar el govern d’Alcoi per moure a la ciutadania, cosa que fins ara no ha fet. A més, hauria de facilitar enquestes en paper, per als que no disposen d’internet”.

 

Paco Blay, regidor de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi