David Abad, regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, ha declarat que: “el tema de la gespa el pot explicar l’alcalde millor que ningú perquè l’Alcoyano sempre ha depés d’Alcaldia. De fet, Compromís no estava en el govern quan en desembre de 2012 es van aprovar les factures de manteniment de la gespa per Decret d’Alcaldia, tot i que hi havia un informe negatiu de la Intervenció Municipal. I és l’alcalde qui en va ordenar el pagament”.

En 2011 és precisament l’alcalde qui delega en l’anterior regidor d’Esports la redacció i negociació d’un nou conveni entre l’Alcoyano i l’Ajuntament. En octubre de 2012 l’alcalde, sense comunicar-ho al Regidor d’Esports, decideix ser l’únic interlocutor vàlid davant del Club i és justament en aquell moment quan entren les factures a l’Ajuntamentcontinua el regidor.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

Abad recorda que: “L’objectiu de Compromís i el Govern, mentre l’alcalde va delegar la negociació, era que el conveni especificara les obligacions de les dues parts, i concretament el que preteníem era que el manteniment del camp fóra a càrrec del Club, i així consta en els últims esborranys que tenim de la negociació”.

Per aquest motiu Compromís no va buscar l’empresa ni va firmar cap contracte. Ni l’Ajuntament tenia cap obligació ni cap responsabilitat. És el Club el que va triar l’empresa que durant tot l’any 2012 havia d’encarregar-se de la gespa del Collao, tot i que Natxo Gómez, l’actual regidor d’Esports, en l’últim Ple acuse Compromís d’haver-la contractat a dit” —puntualitza el regidor.

David Abad afirma que ni l’alcalde ni el regidor no han volgut o no han sabut resoldre amb el Club ni el nou conveni ni el manteniment del camp, per això han pagat també les factures de manteniment de 2013. “El que no s’entén és com s’han esperat més d’un any, des de l’informe negatiu d’Intervenció, a traure-ho a concurs públic. No es pot acusar Compromís, que fa més d’un any que no està en el govern, de la inoperància del govern.“

Dins de la seua línia de transparència i entenent que la gespa és un tema important en la gestió municipal, Compromís ho explica amb detalls en la seua pàgina Alcoi en conill http://www.blocalcoi.com/alcoienconill/collao.html

 

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi