Anna Serrano: “És una llàstima que per faltar 5 diputats del PSOE es perdera una votació. Compromís proposava que es paralitzara la supressió de més de 100 línies als centres públics valencians, moltes de línia en valencià. La previsió és que a les nostres comarques en desapareixen 9.”

La setmana passada Compromís va presentar una Proposició No de Llei (PNL) en què proposava la paralització d’una reforma de les línies educatives del sistema públic d’ensenyament. Concretament suprimia en tot l’àmbit valencià més de 100 línies dels centres d’Infantil i Primària i educació especial, moltes d’elles de línia en valencià. Però dissortadament l’absència de cinc diputats del PSOE valencià en les Corts va impedir guanyar la votació —ha declarat la regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

Anna Serrano ha explicat que en la votació de la PNL faltaven 12 diputats del PP, la qual cosa suposava que en la votació en tenien 43, que votaren en contra de la PNL; en canvi a favor en van votar 39, perquè faltaven 5 diputats socialistes que hagueren suposat guanyar la votació amb 44 vots i haver paralitzat la supressió de les línies previstes per la Conselleria.

 ha criticat perquè han impedit que A les nostres comarques de l’Alcoià i el Comtat estan en perill d’extinció 9 línies educatives en diferents municipis com Alcoi, Banyeres, Castalla, Cocentaina, Ibi, Onil i Muro”.

Sabem de política sistemàtica del govern del PP, clarament contrària a l’ensenyament públic i a la promoció del valencià, malgrat que vulguen tapar-ho amb optatives com “cultura tradicional”, però ha estat una gran decepció que les absències del PSOE no hagen pogut paralitzar el desmantellament de l’ensenyament públic valencià i de moltes línies en valencià. S’ha perdut una oportunitat històrica”.

 

Anna Serrano, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi.