Els portaveu de Compromís Alcoi, David Abad, després de les manifestacions del portaveu del PSOE insisteix que “a pesar del que diga en la seua nota de premsa, el govern del PSOE-EU encara no ha respost les dues preguntes senzilles que els hem formulat: els pintors contractats “a dit” són familiars d’un assessor del govern? Estan utilitzant la màquina de pintar, el vehicle i la pintura de l’Ajuntament?”

“És l’alcalde el que ha de demanar responsabilitats a qui corresponga, encara que ell mateix va reconéixer que els pintors havien utilitzat un vehicle municipal en la última comissió informativa”. El regidor ha manifestat que estan estudiant de passar el cas als advocats, i ha afegit que no tot el que és reprovable èticament és delicte penal. Ser o no ser delicte no és motiu d’exempció de la responsabilitat en la bona gestió i en l’ètica en la política”.

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

De fet, Abad insta el govern a complir el primer punt del decàleg del PSOE d’Alcoi de bones pràctiques, que literalment diu: 1. Incorporarem a associacions de veïns, associacions econòmiques i representants socials a les meses de contractació de l’Ajuntament perquè puguen fiscalitzar els processos d’adjudicació dels determinats serveis que presta l’Ajuntament.No estan complint ni les seues promeses de bona gestió. De fet no són tan importants els grans contractes com les petites contractacions acumulades.”

Abad indica que si entre 2012 i 2013 s’han contractat més de 30.000 € a estes empreses amb vinculacions familiars, durant 2014 i segons la informació que tenim, ja són més de 9.000 € els gastats. “El que caldria fer és un concurs públic i transparent per al manteniment dels passos de vianants —, que tots sabem que es troben en molt mal estat— i no fer-ho amb faenetes soltes o que fóra el mateix personal de l’Ajuntament qui ho pintara, ja que l’Ajuntament té una màquina pròpia”.

Sobre el tema de les Mútues, Abad recorda que les condicions i bases del concurs es van debatre i elaborar en el Comité de Salut Laboral, del qual formen part els representants sindicals i el regidor de Riscos Laborals, Ignacio Gómez i es va aprovar per tots els membres de la Mesa de Contractació (on estava també la Regidora del PSOE Lorena Zamorano). “Són els tècnics municipals els encarregats d’emetre les valoracions i les puntuacions. De fet, la mateixa Lorena Zamorano ha presentat un recurs al tribunal per la sentència a què fa menció el Sr. Martínez, per considerar-la injusta cap als tècnics municipals.”

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi