En el Ple de juny Compromís va presentar una moció en què apostava per  compatibilitzar el desenvolupament tecnològic i la salut. La moció també demanava la retirada de la Llei General de Telecomunicacions, que permetrà l’expropiació de terrasses per a posar antenes de telefonia mòbil.

Anna Climent explica que: “Vam saber que al col·legi del Romeral s’havia col·locat feia 6 mesos un mesurador de radiació perquè al carrer Murillo, 58 hi ha instal·lada una antena de telefonia, a menys de 100 m del centre. I per això, el dia 27 de juny, el grup municipal de Compromís vam presentar per Registre diverses peticions al govern municipal perquè les traslladara immediatament al Ministeri. Primerament demanàvem que es canviara el mesurador del Romeral a una aula (aprofitant l’estiu que no hi ha alumnes), que reuneix més condicions i per tant el mesurament pot ser més fiable. En segon lloc, i donada la poca distància que també hi ha des de l’antena al col·legi de les Paüles, que també allí es col·locara una sonda per a mesurar la radiació procedent de l’antena.“

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

 

Tant les AMPA com el professorat fa més de 10 anys que estan demanant informes que verifiquen que la proximitat de les seues escoles a l’antena no els causa cap perjudici.remarca la regidora.

Passat l’estiu, el grup Compromís vol conéixer el resultat dels mesuraments per fer-ne la seua valoració pròpia, contrastar-los amb els valors que té la Generalitat penjats en internet, contrastar-los amb estudis encarregats pels veïns i amb l’opinió d’experts. Segons Climent: “Demanarem en Comissió Informativa que se’ns faciliten les dades completes per saber si l’antena està radiant a més potència de la que recomanen els científics.

La regidora de Compromís Anna Climent conclou que: “Des de Compromís hem apostat sempre per una gestió responsable referida als camps electromagnètics. El tema és polèmic perquè si bé les antenes de telefonia mòbil ens permeten estar connectats des de qualsevol lloc,  també és cert que s’ha de garantir la seua innocüitat per a la salut”.

Anna Climent i Montllor, regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi