L’any 2014 va començar amb la intenció del govern de demanar la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat del Nadal alcoià… I s’acaba igual, amb la intenció damunt la taula i una sèrie de conferències. Però de papers, cap ni un! Tota la ciutat hi dóna suport, però no s’ha redactat cap document oficial ¬–massa faena!

L’any 2014 va començar amb l’anunci que ja hi havia diners per a la reparació del carrer Calderón, i acabem igual, amb l’anunci de la reparació, però res fet. Bé, res sí, s’acaba d’adjudicar l’obra, però el carrer continua tallat.

L’any 2014 va començar amb unes xiulades al president Fabra quan va inaugurar el pont de Paco Aura i un alcalde que intenta plantar-li cara. Des de Compromís li proposem una auditoria dels interessos que ens toca pagar als alcoians perquè la Generalitat no dóna a Alcoi els diners que li pertoquen, i l’alcalde ho accepta. Però l’any s’acaba sense eixa auditoria i sense haver interposat cap contenciós per a reclamar allò que és dels alcoians.

L’any 2014 va començar amb el projecte d’Alcoinnova entre papers i expedients, amb els anuncis del PP que estava tot firmat i la indefinició del PSOE de si farien tot el que fóra possible per a evitar que l’aqüífer de la Canal quedara danyat. I l’any s’acaba igual, amb les declaracions del PP que “ja està tot firmat” i amb la indefinició del PSOE de si farà un nou contenciós quan això que suposadament “està firmat” es publique en el DOCV.

L’any 2014 va començar amb els tràmits ajornats de la renovació del contracte de l’autobús i la reforma de les línies, i s’acaba igual, amb els tràmits de la renovació de l’autobús.

L’any 2014 va començar amb el contracte de la Recollida de la Brossa caducat de manera irregular i amb moltes declaracions que “estava treballant-se des de feia més de mig any”. I l’any s’acaba amb un esborrany de contracte tret d’un “copiar-pegar” de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. I ens preguntem: No haurien pogut haver fet eixe “copiar-pegar” abans? Més d’any i mig per a això?

L’any 2014 va començar amb la intenció d’Esquerra Unida i del govern de fer pública la neteja viària. I s’acaba igual, amb una intenció. Però de paper, ni un!

L’any 2014 va començar amb l’anunci de la integració de la colònia d’aviació en l’urbanisme de Santa Rosa i s’acaba igual, només amb la intenció. Bé, i ara amb un anunci d’un destrellatat Centre Comercial.

L’any 2014 va començar amb l’anunci de l’obertura d’una oficina de la Policia Nacional a la placeta de les Xiques i s’acaba igual, amb la intenció. Sense res fet.

L’any 2014 va començar amb l’anunci de la construcció del pont i del depòsit a Serelles i s’acaba igual. Amb l’anunci de la intenció. No s’hi ha posat cap rajola ni s’hi ha fet cap obra.

L’any 2014 va començar amb la intenció d’acabar immediatament el Centre de Malalts Mentals al Barranquet de Soler, i s’acaba igual, amb la intenció d’acabar-lo immediatament. Però tot està igual que fa un any.

L’any 2014 va començar amb la intenció de fer un procés de mediació dins de la Policia Local que acabara amb els conflictes interns. I s’acaba igual. O pitjor?

L’any 2014 va començar amb l’anunci de convertir l’edifici de Cervantes en un centre juvenil. I s’acaba l’any amb les mateixes intencions per a eixe edifici, però res concret.

L’any 2014 va començar amb la davallada d’habitants d’Alcoi i s’acaba igual, amb menys habitants encara, sense que pel mig s’haja fet cap anàlisi seriosa de què està passant.

La llista podria ser molt llarga, i podríem afegir-hi els grans projectes anunciats en el pressupost, les esmenes de Compromís aprovades, les mocions de Compromís aprovades en el Ple, però que no s’han executat. Potser per falta d’interés?

Potser si el govern es gastara més diners i esforços a FER que no en publicitat, estaríem parlant d’altres coses.

Esperem que el 2015 siga un any de FETS, i no declaracions i de paraules buides. Els alcoians ho necessitem i quasi ho exigim.

I que l’Any Nou, que a més és any electoral, no siga un any solament de bones intencions d’aquelles de no fumar més, o d’apuntar-se al gimnàs. Alcoi necessita força i espenta. Necessita més fets i menys paraules! En Compromís, això els demanarem als Reis!

 David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi
(article per a l’especial d’any nou de El Nostre Ciutat)