El portaveu i candidat a l’alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad, ha manifestat que el govern municipal d’Alcoi pot haver conculcat el principi d’igualtat d’oportunitats en el concurs d’idees sobre “Espais Tecnològics Urbans” en no acceptar una pròrroga d’uns dies en els terminis d’entrega dels treballs. “Ha estat la representant d’uns possibles concursants qui ha sol·licitat la pròrroga perquè la documentació gràfica que havia de facilitar l’Ajuntament no estava a punt en el moment de la convocatòria. “És per això que en l’últim Ple Compromís ha  sol·licitat al govern que ampliara el termini, almenys pels mateixos dies en què no estava la documentació en el web. Però el govern municipal no ho ha acceptat, tot i admetre que la documentació no estava a disposició dels concursants en iniciar-se el termini de presentació de sol·licituds”.

Segons Abad, “el govern i els tècnics reconeixen que van tardar més d’una setmana a penjar en el web la documentació gràfica que l’Ajuntament havia de facilitar, i que fins i tot la qualitat s’havia rebaixat, queixa que també s’incloïa en la petició. No entenem per quins motius no s’ha acceptat la pròrroga pels mateix dies que la documentació no ha estat disponible en el web”.

Per altra banda, indica el regidor, hi pot haver indefensió perquè la representant de possibles concursants ha presentat tres escrits a l’Ajuntament en què sol·licitava l’ampliació dels terminis. El darrer escrit el va presentar el mateix dia en què s’acabava el termini (els anteriors dins del termini), i fins aquell moment no havia rebut resposta, ni escrita ni telefònica.

El portaveu de Compromís considera que, en definitiva, s’ha conculcat el principi d’igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans, sent així que l’ampliació dels termini no haguera perjudicat a ningú sinó que fins i tot afectaria a tots per igual. “Aquesta situació permet que els perjudicats puguen presentar una impugnació de la gestió del concurs en no deixar cap possibilitat de concursar per deficiències de la mateixa administració”.

Per aquest motiu, que se suma al fet de no haver respectat el govern les bases prèviament consensuades, canviant-les unilateralment i desvirtuant substancialment el sentit final del concurs —obert a més espais i a més professionals i estudiants, i no solament a arquitectes—, Compromís no participarà en el jurat de qualificació”.

David Abad, Portaveu i Candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.