El portaveu i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad ha explicat que per a revitalitzar el Centre, tant econòmicament com urbanísticament, el seu partit aposta per recuperar un projecte antic, però abandonat, sota la denominació “Centre Comercial Obert” (CCO). “Tot i que està pràcticament enllestit, fa anys que està parat i ara els comerciants del Centre, en col·laboració amb la Cambra de Comerç, volen recuperar-lo;  i des de Compromís els hem animat a tirar endavant”.

Segons explica el regidor, el projecte “Centre Comercial Obert”, ja en marxa en algunes ciutats, consisteix en un pla de desenvolupament quan es produeix una situació de deteriorament, despoblació, competència de grans superfícies i, aleshores es planteja una actuació coordinada dels diferents àmbits (comercial, urbanístic, de serveis…) per a revitalitzar el Centre. “Aquesta és exactament la situació d’Alcoi. Per això, per protegir-lo i rellançar-lo, després d’anys d’abandonament per part de l’administració, pensem que cal impulsar noves iniciatives sobre el Centre Històric com a símbol d’identitat d’Alcoi”.

El projecte basa el nucli de la seua actuació en criteris com la proximitat dels serveis (comercial, econòmics, d’assesoria, i altres), el suport d’institucions com Ajuntament, la Cambra de Comerç i organitzacions empresarials, de comerciants i de veïns, així com una estratègia comercial comuna, com pot ser la utilització d’una marca unificadora, promoció coordinada, seguretat, neteja, etc. En aquest sentit, des de Compromís sempre hem donat suport des del principi al pla del comerciants i veïns”.

Segons Abad, “el projecte CCO no es limita a activitats econòmiques, pot també abastar una interessant oferta lúdica i d’animació conjunta, com poden ser concursos variats segons les èpoques de l’any o els temes per a desenvolupar (decoració de festivitats, festivals, contactes amb escolars, etc.). Complementàriament, l’Ajuntament pot col·laborar amb temes tan concret com beneficis fiscals, peatonalització, senyalització, disseny d’espais públics atractius per a les famílies, etc.”

Acaba la seu nota el regidor tot afirmant que, “malgrat que el projecte fa anys que existeix però estava abandonat, la situació actual permet, i fins i tot fa convenient, que es reprenga. Des de Compromís li donarem tot el suport que calga, no solament amb les inversions municipals que facen falta per a millorar l’entorn urbanístic sinó també amb els beneficis fiscals que la legislació permeta”.

David Abad, Portaveu i Candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.