El portaveu i candidat a l’Alcaldia d’Alcoi de Compromís, David Abad, ha manifestat que els resultats de les enquestes que estan publicant els mitjans de comunicació –i publicaran en els propers dies– no tenen massa fiabilitat. “Si l’experiència tinguda en eleccions anteriors ja ha fet que des de Compromís donem poca credibilitat a estes enquestes, en el moment actual encara en tenen menys, perquè els grans grups mediàtics han impulsat o enfonsat opcions polítiques en funció de foscos interessos. I si són enquestes encarregades per algun partit, solen publicar-se amb manipulacions evidents”.
Abad recorda que, per exemple, en 2011 l’enquesta del CIS donava el 2,7% de vots i cap Diputats a les Corts Valencianes per a Compromís, i el resultat final va ser del 7,4% dels vots i 6 Diputats, i si ens centrem a Alcoi, la única enquesta publicada donava 4 Regidors per a Compromís i de les urnes en van eixir 5.
El candidat diu “és evident que les enquestes sempre ens han donat un resultat per baix del real, i la del CIS publicada estos dies no és cap excepció”. Explica així mateix que “l’aparició de noves forces polítiques fa desquadrar els càlculs correctius del vot recordat i d’altres, i d’eixa manera les respostes a les enquestes no tenen la credibilitat que haurien de tenir. En qualsevol cas, el que es veu clarament és que tot està obert, que la indignació del ciutadà és molt forta i s’haurà de fer palés en les votacions”.
Com ja va dir Mònica Oltra, candidata a la Generalitat per Compromís, “l’experiència ens diu que la gent es pensa molt més el vot que el que contesta en una enquesta i eixa contestació a l’enquesta té més a vore amb l’estat d’ànim que amb el vot que finalment acabarà en l’urna, per això sabem que esta campanya és molt important, perquè anem a decidir qui governa la Generalitat i qui seran els alcaldes i alcaldesses que tindrem en els nostres municipis i ahí és on ens juguem el nostre futur, perquè és on ens juguem els nostres drets”.
Finalment, el cap de llista de Compromís a Alcoi conclou que, en darrer terme, “l’única enquesta que val és la de les urnes i estem segurs que el creixement de Compromís serà patent, perquè els ciutadans tenen ganes d’una Nova Política a Alcoi i a la Generalitat, i desitgen soterrar la “vella política”, la dels partits tradicionals, PP i PSOE”.
David Abad, Portaveu i Candidat a l’alcaldia d’Alcoi per Compromís
Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.