El portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad ha valorat la imputació penal de l’Alcalde i la regidora de Personal i del regidor de Policia com una situació que evidencia la mala gestió del conflicte que s’ha fet des del govern. “La gestió del govern amb el tema de la Policia Local no ha sigut precisament encaminada a buscar la pau. Recordem que des de Compromís vam proposar una mediació però sembla que eixe treball mai no es va completar. De fet la proposta fonamental de les primeres reunions de mediació va ser elaborar un reglament consensuat entre els policies i això el govern no ha sigut capaç de fer-ho”
Abad recorda que sempre cal tindre en compte la presumpció d’innocència i també que no estem parlant d’un delicte de corrupció on algú s’haja lucrat econòmicament d’una gestió fraudulenta. Però afegeix que si un jutge procedeix a imputar penalment és perquè veu indicis de delicte que mereixen la pena ser investigats. Sense saber com evolucionarà una vegada es facen les diligències prèvies, perquè cal tindre en compte que altres litigis del mateix estil s’han arxivat, recorda també que el codi ètic que han firmat tots els càrrecs del PSOE diu clarament:
5.2. Cualquier cargo público u orgánico del PSOE al que se le abra juicio oral por un procedimiento penal dimitirá de su cargo en el mismo momento en el que se le dé traslado del auto de apertura del mismo y solicitará la baja voluntaria. En caso contrario, será suspendido cautelarmente de militancia y, en su caso, expulsado del partido.
“Cal tindre en compte que si, una vegada acabades les diligències prèvies actuals, la jutge considera que cal seguir amb el procediment i no s’arxiva, i, per tant, obre juí oral, l’Alcalde i la regidora Zamorano, a banda d’haver sigut mals gestors, haurien de dimitir del seu càrrec immediatament. Davant d’esta hipòtesi i del què puga representar que Alcoi tinga un Alcalde imputat, suposem que el PSOE d’Alcoi estarà fent les seues valoracions polítiques de si aquest dissabte presenta a Toni Francés com a candidat a Alcalde o presenta a una altra persona”.
Finalment Abad també recorda que el Codi Ètic del PSOE en el seu punt 5.3 diu:
5.3. Toda persona que ostente cargo o responsabilidad pública u orgánica vinculada al PSOE, en el caso de que resulte imputado por una resolución judicial, dará cuenta de las concretas acusaciones o delitos que se le imputan ante la Comisión Ejecutiva Federal…
I que per tant, i atenent a la transparència, mentre la justícia treballa, eixos informes interns haurien de ser públics, donat que estem parlant d’un cas relacionat amb el seu exercici d’Alcalde.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi
Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.