El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, arran de les declaracions de la nova Regidora d’Hisenda Vanessa Moltó vol manifestar que “la decisió de no aprovar el pressupost de 2015 és una qüestió exclusivament política. Excusar-se amb motius tècnics no és una bona entrada per a la nova Regidora”.
Segons Abad, “el pressupost podria aprovar-se en un Ple extraordinari esta mateixa setmana. És el mateix PSOE el que està al govern i el pressupost que van presentar en abril no crec que diferisca massa del que pugueren presentar ara”. Segons el Regidor es necessita el temps reglamentari per convocar el Ple i uns 20 o 25 dies perquè es publique als butlletins oficials i entre en vigor. “Abans del mes d’agost podria estar vigent. Si tant urgent era en el mes d’Abril, no entenem per què ara no ho és”.
Per altra banda, la nova Regidora d’Hisenda, alega l’incompliment de la “norma del gasto” que ha imposat el govern estatal a tots els Ajuntaments. Una vegada consultats els documents i especialistes pertinents, Abad indica que “és evident que l’aprovació de projectes com Entença anaven a fer incomplir eixa norma, com va passar en 2014 amb el tema de les sentències judicials. I la solució és tan senzilla com la que es va fer en eixe moment: aprovar una pla financer que demostre la solvència i capacitat econòmica de l’Ajuntament”
Acaba el portaveu de Compromís reiterant-se en què aprovar o no el pressupost ara és una decisió exclusivament política i recordant “esperem que darrere de tot no estiga la decisió d’aprovar el pressupost de 2016 per Junta de Govern, saltant-se el Ple per tal de no arribar a consensos amb la resta de partits. L’Alcalde utilitzaria d’una manera partidista una llei de Rajoy que el PSOE ha denunciat”.

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.