El govern va titllar d’impossible la posada en marxa de la unitat mediambiental
• Es va comentar la possibilitat d’establir horaris setmanals perquè la unitat puga ubicar oficines en cada un dels barris
• En estos moments el govern municipal podria traure oposicions per a cobrir unes deu places d’agent.
Dilluns passat es van reunir els representants dels grups municipals de Guanyar Alcoi, Partit Popular i Compromís amb Carlos Martín, cap de la Policia Local d’Alcoi, per a conèixer la situació actual del departament i la possibilitat de posar en marxa la proposta d’unitat mediambiental per mitjà d’efectius en segona activitat.
Encara que la proposta es va aprovar per mitjà de moció en l’últim ple amb els vots a favor de Guanyar Alcoi, PP i Compromís, l’abstenció de Ciutadans i en contra del PSOE, la intenció és que s’aprove amb el màxim consens possible de tots actors implicats.
El grup de Ciutadans no va assistir encara que estava invitat a fer-ho i el govern no va poder assistir per problemes d’agenda.
El cap de la policia va informar en la reunió de la quantitat d’efectius amb què compta la policia, tant en primera com en segona activitat, així com la previsió per als pròxims anys, quedant clar que la policia local està sense efectius, amb la qual cosa necessita de noves incorporacions i d’una nova organització. L’actual s’arrossega des de principis dels noranta.
En la reunió va quedar clar que les labors que realitzaria la unitat mediambiental, comprenen les atribucions de la segona activitat, açò significa que es podrien fer qualsevol classe de revisions en establiments, instal•lacions, però sobretot una labor preventiva o inclús sancionadora, tot això relatiu al compliment de les ordenances municipals.
També es va comentar la possibilitat d’establir horaris setmanals perquè la unitat poguera ubicar oficines en cada un dels barris, amb l’objectiu d’acostar l’ajuntament al ciutadà i que es pogueren realitzar denúncies, reclamacions o comunicacions. Estes oficines podrien establir-se per mitjà de l’oficina mòbil amb què compta el departament, utilitzant locals municipals o els locals de les mateixes associacions de veïns. Un exemple podria ser la biblioteca de la Uixola o el centre social de la zona nord.
Respecte d’això, cal recordar els arguments utilitzats per l’alcalde no són correctes, a més no se sap d’on van eixir perquè pareix que no hi han hagut reunions entre govern i departament de policia.
Efectius en primera activitat estan realitzant serveis que podria fer esta nova unitat mediambiental i que en este moment estan minvant els recursos de la policia local. Per a millorar esta situació, el primer pas seria elaborar i aprovar un reglament de policia que regule la segona activitat i un catàleg de llocs a exercir on estiguera contemplada la unitat mediambiental.
Finalment, cal recordar que pel que fa a la Policia, la llei permet que es cobrisquen totes les jubilacions, la qual cosa significa que en estos moments el govern municipal podria traure oposicions per a cobrir al voltant de deu places d’agent. Gestió que es demanarà en els pròxims pressupostos municipals.