Una vegada s’ha conegut la sentència desestimatòria del primer contenciós interposat per l’Ajuntament pel projecte d’Alcoinnova, des de Compromís Alcoi han anunciat que presentaran al pròxim Ple un Prec per tal que el govern municipal presente recurs a la sentència.
Segons la Regidora Anna Climent “s’han de posar a treballar els tècnics sobre la sentència negativa a l’Ajuntament amb la intenció de presentar recurs a les instàncies judicials superiors. Que es vulneren les competències municipals en matèria d’urbanisme és suficientment greucom per a què no ens quedem parats, perquè a més no recórrer esta sentència podria ser contradictori amb el segon contenciós que també va presentar l’Ajuntament”
Climent, també manifesta que “L’empresa no ha fet un projecte real i creïble. La dificultat de fer arribar les instal•lacions farà encarir moltíssim el preu. Cosa que valida encara més la idea de què la construcció d’habitatges residencials és crucial per a la viabilitat del projecte, però a la vegada, desvirtua el projecte de polígon industrial tecnològic i innovador que ens han volgut vendre”.
La Regidora de Compromís indica que el cost ambiental d’eixes instal•lacions no ha estat mesurat adequadament, l’empresa no el va analitzar i el govern del PP va anar aprovant fases administratives escaquejant-se de la part ambiental que és la més important i sensible en aquesta zona.
Finalitza la Climent recordant que “les cartes encara estan sobre la taula i la partida no s’ha acabat, a banda dels informes que ha demanat l’Ajuntament queda el segon contenciós, la revisió completa del projecte que vam demanar des de Compromís Alcoi, la PNL aprovada a les Corts Valencianes, i per això tots els passos, incloent el recurs a l’última sentència s’han de fer per tal de protegir l’aigua que bevem els alcoians”.

Anna Climent i Montllor, Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.