Davant de l’acord ahir de l’Alcalde d’Alcoi amb la Consellera de Justícia, el portaveu de Compromís David Abad manifesta la seua sorpresa: “Sembla que l’Alcalde d’Alcoi està utilitzant els diners de tots els alcoians i les alcoianes per promocionar-se internament dins del seu partit”. Abad continua “Si no és eixe el motiu no entenem com pot cedir un edifici que ha costat 3,5 milions d’€ a l’Ajuntament d’una manera gratuïta”.
El portaveu recorda que va haver canvi de govern en la Generalitat abans de l’estiu i que havent passat més de 7 mesos no té lògica que ahir s’acordara un conveni donant-se un any més. “Ha hagut suficient temps com per a què haguera hagut un conveni decent on no siga l’Ajuntament el que regale l’edifici i “ja vorem. El més important de tot és que l’Ajuntament recupere la seua inversió”.
Abad insisteix en què si no s’arriba a un acord en un any, el lloguer que pagarà la Generalitat serà de menys de 3.000 € al mes, segur que menys del què ja està pagant pel local del jutjat núm. 4 al carrer Gabriel Miró. I recorda: “L’Ajuntament d’Alcoi està pagant 1.800 € de lloguer per l’oficina de Turisme, 800 € pel consultori de Batoi i 1.800 € per l’ús dels terrenys per accedir al Santiago Payá, cosa que demostra que és un lloguer ridícul per a l’edifici del què parlem. Amb eixes condicions al conveni a la Generalitat no li convindrà mai arribar a un acord definitiu amb l’Ajuntament d’Alcoi, no tindrà ni cap necessitat ni cap pressa, i l’Ajuntament haurà perdut patrimoni i diners, tot a la vegada”.
El Portaveu de Compromís Alcoi David Abad recorda que des de Compromís sempre han estat en contra de què els jutjats es traslladaren a la Placeta de la Mare de Déu, des que es va aprovar en un Ple del 2005 (amb els vots favorables del PP i PSOE), per tres tipus de raons:
• Econòmiques: ho havia d’haver pagat totalment la Generalitat (com paga els Hospitals i les Escoles);
• Tècniques: ja que cap informe acompanyava la decisió/proposta al Ple i no hi havia cap document d’usuaris que ho avalara: advocats, jutges…;
• Patrimonials: el municipi perdia un edifici emblemàtic del Centre Històric.
Abad recorda que el 24 de juny de 2013 a partir d’una moció al Ple del PP, Compromís va proposar, entre altres coses, que el més important era assegurar que l’Ajuntament recuperara la inversió feta amb diners municipals.
El portaveu recorda que “érem i som conscients que la situació de liquiditat de la Generalitat no era ni és fàcil, i per això, ja en 2013 el que proposàvem era que com a mínim,a canvi de l’edifici de la Pl. de la Mare de Déu, la Generalitat féra inversions en la illa de Rodes per convertir-la en un centre econòmic de primer ordre”, però cal recordar que el govern del PSOE-EU van votar en contra.
Finalitza el regidor dient que “queden en sac buit aquells projectes de traslladar a la Placeta de la Mare de Déu la Policia Local i tirats a la brossa els diners que va reconéixer el govern de Toni Francés que s’havien gastat en preparar el trasllat”

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3:punxeu ací.