El regidor de Medi Ambient confirma les possibles irregularitats en el plec de la brossa sobre les quals van advertir Compromís i Guanyar Alcoi‏

S’ha instat a l’empresa a modificar l’oferta per ajustar-se al contracte

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi Jordi Martínez ha remès un requeriment a l’empresa a la qual se li ha encomanat la redacció dels plecs per a l’adjudicació de la recollida de la brossa, la neteja viària i l’ecoparc, Lovic, per què ajusten l’oferta presentada a la despesa màxima que permet la signatura d’un contracte menor. Es confirma així les possibles irregularitats en l’adjudicació d’aquest contracte que van fer públiques els grups municipals de Compromís i Guanyar Alcoi.

Cal recordar que ara fa uns dies els dos grups van advertir de les possibles irregularitats que es desprenien del contracte menor (és a dir, per un valor menor a 18.000 euros) que el govern tenia previst signar amb l’empresa Lovic. En l’oferta d’aquesta empresa, com també en l’altra oferta que va rebre l’Ajuntament optant a aquesta feina, hi havia una sèrie de despeses extra que s’afegirien a la quantitat en principi pressupostada, i tal com van fer públic els dos grups municipals, aquesta circumstància superaria la quantitat màxima per adjudicar-se el contracte menor.

Tal i com expressa el portaveu de Compromís David Abad, “si se sumen les despeses afegides que tenia previst cobrar l’empresa segons el pressupost que va fer arribar a l’Ajuntament, se sobrepassaria la quantitat màxima d’un contracte menor, i aleshores caldria fer un concurs públic per adjudicar-lo. I tant des de Guanyar Alcoi com des de Compromís hem reclamat des del principi això: que hi haja un concurs obert per què qualsevol empresa interessada puga optar en igualtat de condicions, i més després de constatar que un 75% dels plecs en què ha participat aquesta empresa han estat finalment adjudicats a una mateixa empresa, FCC”. Cal recordar que el propi regidor de Medi Ambient va eixir en defensa de l’empresa al·legant que FCC gestionava el 75% de la recollida i la neteja viària a les ciutats catalanes de més de 20.000 habitants, una dada falsa que es va ser automàticament rebatuda en el seu moment: FCC gestiona menys del 30% del servei a les 64 localitats catalanes amb més de 20.000 habitants.

Paral·lelament, el regidor de Guanyar Alcoi Cristian Santiago demana una vegada més que el govern habilite els canals per convocar un procés transparent, participatiu i inclusiu, que compte amb les aportacions de la resta de grups de la Corporació i dels col·lectius ciutadans: “Per començar, demanem a Jordi Martínez explicacions públiques perquè estem davant el contracte més important de la legislatura, i la ciutadania ha de saber com es desenvolupa el procés. Lamentablement, va tardar molt poc a desqualificar-nos quan vam advertir de fets poc clars en la gestió d’aquesta empresa, i en canvi ara ell demana a l’empresa que reajuste la seua oferta i ho hem hagut de saber perquè consultem els expedients. Això hauria de servir, a més, per encetar un procés veritablement obert: tornem a recordar que ja hi ha redactat un plec per a la recollida, fet a partir de les aportacions de la Mesa Local de Medi Ambient, amb un intens treball que ara sembla haver-se desestimat completament. Per tant, estem segurs que el més indicat seria reiniciar el procés, comptar amb totes les veus possibles per establir els millors criteris de cara a dotar-nos del millor plec possible per als interessos dels alcoians i les alcoianes, perquè només així podem aconseguir el millor servei de recollida i neteja, a l’alçada del que mereix la ciutadania”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *