El regidor i Portaveu del Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi ha denunciat el descontrol i la falta de rigorositat del regidor Manolo Gomicia.

Segons Abad: “hem pogut comprovar que un informe demanat pel regidor Manolo Gomicia sobre Smart City i Smart Grid ha estat un plagi d’un document elaborat per l’IDAE (Institut per a la diversificació i estalvi d’energia) depenent del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, concretament d’un esborrany anomenat Mapa tecnológico ciudades inteligentes Smart Cities publicat el 17 d’octubre de 2011”. La pràctica totalitat del document entregat a l’Ajuntament d’Alcoi està redactat amb les mateixes comes i punts que el del Ministeri. Des de la pàgina 30 fins la 73 són completament idèntics, sols han canviat l’ordre. I ha costat 5.000 € a tots els alcoians.

El portaveu de Compromís afegeix: “No entenem amb quin criteri es va adjudicar la redacció d’aquest informe a l’empresa Innovasem Ingenieros, doncs segons consta a l’expedient, al que hem tingut accés, es va adjudicar en gener del 2015 període en el qual l’empresa Enerlis ja estava realitzant les mateixes tasques i per les que va cobrar 20.000€ (factura nº 21/2014 del 24 de juny de 2014) ”

Des de Compromís demanen explicacions públiques, clares i transparents de la política que està portant l’Alcalde Toni Francés i concretament en la figura del seu regidor Manolo Gomicia en la regidoria de Dinamització Econòmica. Volen que s’explique a tota la ciutadania el motiu pel qual es demanà l’informe valorat en 5.000 €, en quins treballs s’ha utilitzat, si l’empresa Enerlis era coneixedora, quins tècnics han valorat l’informe, etc.

Abad exigeix al govern del PSOE que li reclame a l’empresa Innovasem Ingenieros la devolució dels diners perquè no procedeix pagar 5.000€ per un “copiar pegar” d’Internet i inicie accions legals contra l’empresa, si escauen, per vulnerar els drets de propietat intel·lectual. Si no ho fan podria semblar una cosa més greu: el possible tracte de favor cap a una empresa.

David Abad acaba dient: “Algú ens haurà d’explicar públicament què està passant amb eixa regidoria i tot el que envolta a l’Àgora amb unes despeses tan grans”

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.