El regidor i Portaveu del Grup Municipal de Compromís declara que, davant la falta de resposta per part del govern d’Antonio Francés dels fets al voltant de l’informe plagiat d’Internet on s’han trobat nombroses irregularitats, hem consultat amb els serveis jurídics del partit i ens recomanen que portem el cas a la Fiscalia per què estudie si els indicis són constitutius de delicte.

Segons Abad: “El fet de prendre aquesta dedició ha estat provocada per un seguit d’indicis i fets:

1. Ens ha aplegat informació que familiars del regidor Manolo Gomicia han tingut relacions laborals directes amb l’empresa Innovasem, que és l’autora del plagi.

2. Les incoherències i contradiccions en les explicacions que ha realitzat el regidor Manolo Gomicia, sobre el dia de contracte a l’empresa, el tipus d’informe encomanat i l’inici de l’expedient municipal.

El Sr. Gomicia va declarar en una ràdio local: “Eixe informe era el primer que féiem de Smart City, per a veure com estava el mon de la Smart City“; però segons consta en els documents als que hem tingut accés, a l’empresa basca Enerlís se li adjudicà eixa tasca en març de 2014 i a Innovasem en gener de 2015. Després el Sr. Gomicia en un mitjà de comunicació escrit “el informe fue encargado en 2013 i pagado en 2015”. I en la Comissió Informativa de Febrer es va reafirmar en això, com consta a l’acta: “era el documento base y se elaboró en 2014”

Tot açò és contradictori respecte el que va dir en la última Comissió Informativa: “l’informe es va demanar per a que l’empresa Innovasem treballara de la mà d’Enerlis i fer el full de ruta pensant en la Càtedra Smart City”. Podria ser una rectificació i que la Comissió anterior s’equivocara el Sr. Gomicia, però resulta que l’empresa Enerlis ja havia presentat la factura, el 24 de juny de 2014 pels treballs realitzats. I per tant, l’informe d’Innovasem s’encarrega oficialment quan Enerlis ja havia acabat.

3. Si són certes les dates que indica el regidor, aleshores es va encomanar l’informe plagiat previ als controls d’un expedient municipal.

4. Que en tot moment el govern d’Antonio Francés s’ha negat a demanar responsabilitats a l’empresa una vegada destapat tot l’afer. I les consultes als serveis jurídics manifesten que encara que l’empresa estiga en procés de liquidació (no hi ha constància que estiga tancada) la responsabilitat del gerent sempre està vigent.

5. I fonamentalment, l’informe es demana per realitzar un estudi de com millorar Alcoi i les solucions que apareixen al text són del tot impracticables per l’ajuntament, semblen les propostes d’una empresa de distribució elèctrica i ens reafirma en la tesi que ningú es va llegir l’informe una vegada rebut en la regidoria de Manolo Gomicia:

smaryt-city-alcoi

David Abad, Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.