Davant la situació plantejada per la proposta provisional d’arranjament escolar de la Conselleria d’Educació que enguany ha afectat a determinats centres educatius concertats de la ciutat, el grup de Compromís per Alcoi, ha realitzat gestions davant el Conseller Marzà i directius de Conselleria per explicar la problemàtica concreta i la situació específica del nostre ecosistema educatiu, amb la voluntat de resoldre de la millor forma els problemes generats.

A les converses s’ha expressat la voluntat de resoldre les dificultats sorgides a Alcoi de la millor manera possible per assegurar tant el camí cap a l’enfortiment de l’educació pública, que sempre ha defensat Compromís i que ha estat esquilmada en els últims anys, com el respecte a la possibilitat d’elecció de centre. La intenció d’aquestes mesures és recuperar les retallades que l’antic govern del PP havia fet al llarg de l’ultima legislatura – entre els anys 2012 i 2015 va retallar 606 unitats de l’escola pública que va suposar vora 4.000 acomiadaments de docents de l’ensenyament públic- tot i que a Alcoi hi ha una idiosincràsia especial, on s’arrastra una llarga trajectòria d’escola concertada.

Per això des de Compromís Alcoi s’ha establert un diàleg per encaixar i buscar solucions a la problemàtica. Estem segurs que la Conselleria d’Educació considerarà aquestes peculiaritats a l’hora de valorar les al.legacions dels diferents centres per tal d’arribar a la millor solució possible.

Sabina Gregorio Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi