Sabina Gregorio explica que ens alegrem que per fi el govern de Toni Francés ens haja fet cas en una de les nostres reivindicacions, la creació de l’espai tecnològic a l’illa de Rodes.

Així i tot, no es veu reflectit en el Pla General Estructural: la illa de Rodes apareix marcada Sòl Urbà Residencial d’alta densitat. En cap cas es marca com a Terciari que seria el seu ús desitjable. Això implica que en qualsevol moment es podria fàcilment destinar part de l’espai a vivendes.

Per això, diu la regidora “des de Compromís hem plantejat que eixa zona es marque com a sòl Terciari. Però no només la illa de Rodes, sinó ampliat les illes de cases colindants, ara catalogades com a casc històric, per tal que puguen adaptar-se a eixe model de Parc Tecnològic Urbà ampliat que sempre hem proposat en Compromís.”

Li demanem al govern socialista que demostre valentia per desenvolupar un sector econòmic com és el terciari avançat dins de la ciutat, tal i com estan fent la majoria de ciutats europees.

Per altra banda, i anant a una altra zona de la ciutat, ens resulta fora de lloc per al segle XXI, que el Regidor d’Urbanisme propose que la zona del Tossal s’haja de mantindre com a sòl industrial, quan no hi ha accessos per a transport pesat i quan es troba en un estat de ruïna que impedeix fer cap activitat econòmica en la zona, com es pot veure a les fotos que adjuntem. Per això des de Compromís proposem també que es puga convertir en Terciari, amb les mínimes limitacions possibles perquè la iniciativa privada puga fer processos de regeneració.

L’Ajuntament haurà de procurar millorar els accessos tan peatonals com de vehicles a eixe espai de baix del pont del Viaducte que ara es troba en tan deteriorat i que amb eixa proposta demostra que no té cap projecte per regenerar-lo.

Finalment, fetes les consultes, hem trobat que podem veure com un edifici històric com és el «Molí Albors» continua sense estar ni protegit ni inclòs dintre del catàleg del patrimoni històric. Això ens ha fet veure que tot el treball que va realitzar el nostre regidor Paco Blay en la passada legislatura ampliant el catàleg de 200 figures protegides a 500, en l’actual PGE ha quedat reduït a un centenar. Ens fa molta por pensar en què el patrimoni històric arquitectònic puga estar a la lliure disposició de l’especulació urbanística.

Sabina Gregorio, Regidora de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Foto 10

Foto 9

Foto 8

Foto 7

Foto 6Foto 5Foto 4Foto 3Foto 2Foto 1