El portaveu de Compromís en Alcoi, Màrius Ivorra, demanarà reunir-se amb el regidor de Cultura Raül Llopis, amb la intenció de fer arribar el que considera una obligació de la ciutat d’Alcoi en la defensa de la cultura dels valencians.

Segons Ivorra: «Ja vàrem demanar al 2011 quan hi estàvem al govern municipal, la incorporació d’Alcoi a la Xarxa de Ciutats Valencianes Ramon Llull i per voluntat del partit socialista es deixà damunt de la taula a l’espera de resoldre uns dubtes. Cinc anys després sembla que els dubtes o eren molt grans o la voluntat era escassa»

El regidor i portaveu de Compromís Alcoi, tingué l’oportunitat d’assistir en representació de la nostra ciutat a l’Assemblea que es va realitzar el passat dissabte a Alzira on assistiren destacades personalitats de la cultura com el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, el Secretari d’ACPV Toni Gisbert, la vicepresidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana Gemma Pascual i també intervingué el president de les Corts Valencianes, Enric Morera.
L’any que ve celebrem l’any Ramon Llull i des de Compromís tenim la voluntat de tornar a demanar l’adhesió d’Alcoi a la Xarxa. La Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull va néixer el 2008 davant la negativa de la Generalitat Valenciana, governada pel PP, de sumar-s’hi a la Fundació Ramon Llull és un organisme públic creat amb l’objectiu de promoure a l’exterior els estudis de llengua i cultura en l’àmbit acadèmic, la traducció de literatura i pensament escrits en català, i la producció cultural catalana en d’altres àmbits com el teatre, el cinema, el circ, la dansa, la música, les arts visuals, el disseny o l’arquitectura.

Es per tot açò que Ivorra conclou «La nostra intenció és portar a la pròxima Comissió Informativa la proposta que s’aprove en el Ple de desembre l’adhesió d’Alcoi a la Xarxa Ramon Llull, i esperem que aquesta vegada el govern de Toni Francès resolga tots els seus dubtes abans i pugam treballar per promocionar la nostra cultura. Tenim la certesa que trobarem amb el nou regidor de Cultura Raüll Llopis un interlocutor disposat a reforçar la nostra cultura »

Declaració en àudio-mp3: punxeu ací.

Màrius Ivorra
Regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi